Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Δροσερός κορμός με πουτίγκα σοκολάτας και μπανάνα !!!



Το καλοκαιράκι είναι προ των πυλών. Μαγικά βράδια στο μπαλκόνι με φεγγαράδα και φίλους που ήρθαν στο σπίτι και θέλεις να τους κεράσεις κάτι δροσερό. Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά μέσα από αυτόν τον υπέροχο, εύκολο και κορμό. 


Υλικά
1 φάκελο κρέμα στιγμής σοκολάτα (προτιμώ τη ΓΙΩΤΗΣ, γιατί έχει βελούδινη υφή)
1 1/2 φλ. γάλα
300 γρ σαντιγί
6 Graham Crackers (τα αυθεντικά Graham Crackers είναι μεγαλούτσικα είναι περίπου 12 Χ 6 εκ) η συνταγή υπάρχει πιο κάτω.
2 μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες κατά μήκος


 Τί κάνουμε


Παίρνουμε μία μακρόστενη φόρμα 23 x 13 x 8 cm και την ντύνουμε εσωτερικά με μεμβράνη. Σε ένα χτυπάμε το γάλα με το μείγμα της κρέμας σοκολάτα και μόλις πήξει προσθέτουμε ένα φλ. σαντιγί. Τοποθετούμε 2 Graham Crackers σπάζοντας τις άκρες για να χωρέσουν. Απλώνουμε το 1/4 από τη κρέμα σοκολάτας και από πάνω βάζουμε τις μισές φέτες μπανάνα, επαναλαμβάνουμε με άλλο 1/4 από τη κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε τα στρώματα τελειώνοντας με ένα στρώμα Graham Crackers. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Σερβίρουμε αμέσως ή τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.


Από  την φίλη
Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ