Σάββατο, 10 Ιουνίου 2017

Στριφτόπιτα με σοκολάτα !!!









 Φτιάξτε το όλοι δεν υπάρχει η γεύση του !!! Τραγανό φύλλο   με διάφορες σοκολάτες λιωμένες γρήγορη πανεύκολη ετοιμασία- σκέτη απόλαυση !!! Θα ξετρελαθούν όλοι !!!

Yλικά
    1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο » της alfa- alfa pastry
    150 γρ. βούτυρο λιωμένο
     4 αυγά
     2  μασουράκια βανίλια
     1 πρέζα αλάτι
     150 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
     2 κουτάκια των 250 γραμ κρέμα γάλακτος
     1 σοκολάτα υγείας μεγάλο μέγεθος
     1 σοκολάτα γάλακτος έβαλα  1 μεγάλη Lakta
     6 κουταλιές γεμάτες σούπας μερέντα
     Αν θέλετε προαιρετικά λίγα τριμμένα φουντούκια ή καρύδια -εγώ δεν έβαλα


     Τι κάνουμε
 Βάζουμε σε μπολ τις κρέμες γάλακτος μαζί με τις βανίλιες -ανακατεύουμε κι αφήνουμε .
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 αέρα.


Βουτυρώνουμε ένα 34αρι ταψάκι και ανοίγουμε τα φύλλα τα στρίβουμε και κάνουμε σαλιγκαράκια το ένα κολλητό με το άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσει όλο το φύλλο.Δείτε φωτογραφίες.



 Αμέσως μετά έχουμε λιώσει το βούτυρο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου.



 Το πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη και λίγο κακάο και ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να το δούμε να πάρει χρώμα .



Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο σπάμε τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις απλώνουμε εναλλάξ επάνω στο ψημένο φύλλο .Επίσης βάζουμε εδώ κι εκεί τις κουταλιές μερέντας .


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά πολύ καλά με τον αυγοδάρτη προσθέτοντας μέσα το αλάτι και την ζάχαρη .
Μόλις χτυπηθούν πολύ καλά ρίχνουμε μαζί και την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες που είχαμε να περιμένει.


Ανακακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις σοκολάτες .


Ψήνουμε περίπου για άλλα 20 λεπτά μέχρι να το δούμε να φουσκώνει και να παίρνει ωραίο χρώμα .






Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και .. ορμάμε !!!! Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρχική συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρήγου -άλλαξα ορισμένες λεπτομέρειες .