Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Κέικ φουλ της Καρύδας !!!


 Ζήτω η καρύδα κι όποιος αντέξει!!!

Για το κέικ
1 φλ. σπορέλαιο / ηλιέλαιο
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. γάλα καρύδας
1 κ.γ εκχύλισμα - άρωμα καρύδας
1 φλ. ινδοκάρυδο τριμμένο
3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 φλ. γκαζόζα
20 γρ baking powder
1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσο καρύδας
400ml γάλα καρύδας
1 κ.σ ζάχαρη άχνη
1 κ.γ εσάνς βανίλια
100 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο

Για το κέικ
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε καλά το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, μέχρι να λειώσει εντελώς και να σχηματιστεί μία κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα σιγά σιγά, συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και λείο μείγμα. Βάζουμε σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να ηρεμήσει για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα.

Για το γλάσο καρύδας
Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο για 8 ώρες ή μία νύχτα, προσέχοντας να μην ανακινήσουμε τη συσκευασία. Έτσι το γάλα θα διασπαστεί στα συστατικά του και πάνω πάνω θα μαζευτεί η παχύρρευστη λευκή κρέμα και κάτω κάτω το διαφανές υγρό. Αφού ανοίξουμε τη συσκευασία παίρνουμε την κρέμα που έχει μαζευτεί πάνω (κρατάμε το διαφανές υγρό για άλλες χρήσεις, π.χ. για smoothie) και την βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε μαζί με την άχνη για 5-7 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρει υφή σαντιγί. Τότε προσθέτουμε τη βανίλια. Είναι καλύτερα να βάλουμε τη σαντιγί στο ψυγείο για 15-30 λεπτά προτού τη χρησιμοποιήσουμε.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάρα πολύ καλά πριν απλώσουμε από πάνω το γλάσο. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο ινδοκάρυδο.

Από Στο καιρό του μνημονίου, η πενία συνταγές μαγειρικής κατεργάζεται