Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Πιροσκί με πατάτα ή κιμά ή κασέρι !!!

 Πιροσκί με υπέροχη κρούστα και λαχταριστή γέμιση!!!

Υλικά
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γραμ νερό
1 ξηρή μαγιά -φακελάκι ή 30 γραμ νωπή
40 γραμ ζάχαρη
15 γραμ αλάτι
30 γραμ μαργαρίνη σοφτ
30 γραμ ηλιέλαιο




 Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά την μαργαρίνη το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε 10 τεμάχια των 90 γραμμαρίων.
Ξεκουράζουμε λίγο την ζύμη και ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.
Βάζουμε την γέμιση τις αρεσκείας μας και τα κλείνουμε.
Εγώ τα έβαλα στο ψυγείο -κατάψυξη -για να μην φουσκώσουν αν δεν τα τηγανίσετε αμέσως .



Τα έβγαλα τα άφησα 2 ώρες να ξεπαγώσουν και να φουσκώσουν λίγο και τηγάνισα σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.Καλή επιτυχία !!

*Μπορείτε να τα φτιάξετε  και  με λουκάνικο
George Chatzigiatroudakis