Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Κουλούρες γεμιστές και πιτσάκια κλειστά!!!

Καλημέρα να σας προσφέρω πρωινό???!!!


Υλικά για την ζύμη

1 ποτήρι χλιαρό προς κρύο
1.κ.γ μαγιά
2 κ.σ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Αλάτι 1 σφινακι γάλα
Σουσάμι για απ έξω
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου μισό κιλο
Για την γέμιση
10 φέτες μπέικον
4 μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι
1/2 πιπέρια κόκκινη
1/2 πιπεριά πράσινη
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ πελτέ η 3-4 φρεσκες τομάτες
300 γρ μοτσαρέλα μπαστούνι τριμμένη
Ελαιόλαδο για το τηγανι


Εκτέλεση ζύμης
Βάζουμε τα υγρά με την μαγιά και ζυμωνουμε για 5 λεπτά... Προσθετω 1 κούπα αλεύρι και το αφήνω 20 λεπτά να ξεκουραστεί και να πάρει λίγο όγκο ως εδώ έχουμε έναν χυλό ... Έπειτα από τα 20 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι τον βούτυρο και ανακατεύουμε για 3 λεπτά τελος βάζω το αλεύρι σιγά σιγά και κοσκινισμένο μέχρι να έχω ένα ζυμάρι μαλακό που δεν κολλάει στα χερια.το σκεπάζουμε και το αφήνω να διπλασιαστεί ο όγκος του!!


Ετοιμάζω την γέμιση βάζω λίγο ελαιόλαδο να καλυφθεί ίσα ίσα ο πάτος από το τηγάνι και έχω κόψει όλα τα υλικά σε κυβακια τα σωταρω έως να μαραθούν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.. αλατο-πιπερονουμε και προσθέτουμε τον πελτέ να πάρει μια δυο βράσεις προαιρετικά βάζουμε και λίγο ταμπάσκο για πιο πικάντικη γεύση!!
Χαμηλώνουμε τη φωτιά να πιεί ότι υγρά έχει το θέλουμε στεγνώσει από υγρά!!
Όταν κρυώσει προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα



Ανοίγουμε με πλαστή την ζύμη κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια βάζουμε γέμιση και κλείνουμε τις άκρες τα περνάμε από το σουσάμι ενώνουμε τις δύο άκρες και δίνουμε σχήμα κουλούρας...
Για τα πιτσακια κόβουμε με κουπ-ατ στρογγυλα γεμίζουμε στη μέση και κλείνουμε πάλι επάνω με άλλο ένα κομμάτι ζύμης ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 30 λεπτά περίπου...πάντα ανάλογα τον φούρνο μας...Καλή επιτυχία !!!
Nick Nakis - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ