Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Καραμέλα πάγος κι ο τρόπος που τον φτιάχνουμε !!!



 Δείτε τον τρόπο που φτιάχνουμε πολύ εύκολα πάγο καραμέλας για να στολίσουμε τα γλυκά μας ή να προσθέσουμε μέσα σε τούρτες γλυκά παγωτό όπως εγώ εδώ .
Δοκίμασα πολλούς τρόπους κολλούσαν σπάτουλες τηγάνια κτλ ώσπου ανακάλυψα αυτήν την πανεύκολη μέθοδο !!

Υλικά
1 κούπα τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά νερού νερό
λαδόκολλα
λίγο καλαμποκέλαιο 

Τι κάνουμε




 Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει -οχι κάψει -
την ζάχαρη τον χυμό λεμονιού και το νερό .
Αρχίζουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και ανακατευουμε συνεχεια.
Θα το δούμε να κοχλάζει και θα ανακατευουμε συνεχεια μέχρι να σκουρήνει πολύ να γίνει σκούρο μελί -τότε είναι έτοιμο.





Κόβουμε ένα μεγάλο τετράγωνο λαδόκολλα το ακουμπάμε σε επιφάνεια που αντέχει τα καυτά και την περνάμε με το λάδι ελαφρώς.
Αδειάζουμε επάνω την καραμέλα φροντίζοντας να μην την ρίξουμε σαν βουνό ολη μαζί αλλά να κινούμε πέφτοντας το τηγάνι να γίνει λεπτή -αν πέσει όλη μαζί στρώστε την στα γρήγορα με την ξύλινη σπάτουλα να λεπτύνη.





Σε λίγα λεπτά θα παγώσει .
Σκεπάζουμε με την λαδόκολλα που εχουμε φροντίσει να είναι μεγάλη και με ένα γουδί ή σκληρό αντικείμενο σπάμε την καραμέλα πλέον σε κομματάκια μικρά ή μεγάλα και την χρησιμοποιούμε σε οτι φτιάχνουμε .
Εγώ την έβαλα μέσα σε παγωτό που έφτιαξα αλλά και σαν καραμελίτσα που δοκίμασα ήταν τέλεια !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ