Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Παγωτό Φιστίκι !!!


Υπέροχο παγωτάκι και σε εμφάνιση και σε γεύση !!!

2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
400 ml κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού λικέρ Κουαντρό
1 φλ. Φιστίκια Αίγινης
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής



Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά ( χωρίς να βράσει).
Σένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο - λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ξαναρίχνομαι το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέτουμε το λικέρ, το χρώμα ζαχαροπλαστικής ( 5-6 σταγόνες) , το μείγμα των αυγών , τα φιστίκια και ανακατεύουμε.
Το Βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε ανά 2 ώρες.
Συνολικά θέλει 6-8 ώρες.Είναι υπέροχο !!!Καλή απόλαυση !!!

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ