Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ελιόψωμα για όσους νηστεύουν ή όχι !!!



Για να σας κόψουν την πείνα ή για να συνοδεύσουν το φαγητό σας !!!

Υλικά
500 γραμ αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
300 γραμ νερό
1 φακελάκι μαγιά
50 γραμ ελαιόλαδο
1/2 κουτ γλυκού αλάτι
1/2 κουτ γλυκού ζάχαρη






Εκτέλεση
 Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 του αλεύρου .
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να κάνει φυσαλίδες .
Προσθέτουμε το αλεύρι όλο και το αλάτι .
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε τεμάχια των 100 γραμ.πλάθουμε σε μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε σε στρογγυλές πιτούλες τα ελιόψωμα όπως στις φωτογραφίες τα γεμίζουμε με ελιές κρεμμύδι πιπεριά ντομάτα  φρέσκο κρεμμυδάκι λιαστή ντομάτα λίγη ρίγανη και λίγο αλατάκι .
Μέσα  μαζί και λίγο ελαιόλαδο και τα κλείνουμε σαν πουγκάκια .



Τα βουτάμε και από τις 2 πλευρές στο ελαιόλαδο και ρίγανη τα πατάμε με την παλάμη να γίνουν πλακέ .
Τα βάζουμε ταψί με λαδόκολλα με τις ενώσεις της ζύμης πρός τα κάτω .
Τα αφήνουμε για 35 με 40 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά προθερμασμένο φούρνο.Καλή επιτυχία !!!


George Chatzigiatroudakis - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".







MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ