Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Κοτόπουλο μεθυσμένο !!!


 Υλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε 4 κομμάτια
1 κρεμμύδι τριμμένο ξερό
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουτάκι ντομάτα ψιλοκομμένη  πουμαρό.η,4 ώριμες τριμμένες φρέσκες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας κοφτή ντομάτα πελτέ
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό ρίγανη
1 1/2 κουταλάκι γλυκού  κύμινο
αλάτι
πιπέρι
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.


Σε μία κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε το λάδι  και το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να  πάρει χρώμα.
Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε και την ρίγανη ,σκόρδο,κύμινο ,αλάτι.πιπέρι ντομάτα,και πελτέ και ανακατεύουμε για 5 λεπτά .
Προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάζει και σιγομαγειρεύουμε τουλάχιστον για  50-60 λεπτά να τελειώσει όλο το νερό και να πήξει η σαλτσούλα του.
Κατά το τέλος ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας ανεβάζουμε θερμοκρασία και αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις.
Σερβίρετε συνοδευόμενο  πολύ ωραία και με ρύζι,αλλά πολύ του ταιριάζουν και  οι τηγανητές πατάτες κομμένες στρογγυλές .Καλή όρεξη !
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ