Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Μπακλαβαδάκια με λουκούμι και αμύγδαλα!!


~~~~~Γίνεται και νηστίσιμο!!!~~~~~ .......Το αγαπημένο μου γλυκό!!


Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρουστας
250 γρ αμύγδαλα. ( βγάζουμε τη φλούδα η θα πάρετε ωμό. )
4 Κουταλιές σούπας βούτυρο αιγοπροβειο.
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
( Αν θέλετε νηστισιμο μόνο ελαιόλαδο )
20 Λουκουμια μεγάλα τετράγωνα τα κόκκινα




.
Εκτέλεση:πρώτα βάζω τα αμύγδαλα να βρασουν 3 λεπτά, αδειάζω το νερό, τα πλενω με κρύο και τα ξεφλουδιζω. Απλωνω πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν. Τα τριβω .
Σε ένα μπρικι ζεσταινω το βουτυρο να λιωσει και ριχνω το λάδι .
Ανοίγω τα φύλλα και σε κάθε ένα ραντιζω με λίγο βούτυρο .Παίρνω 1 λουκουμι και το πλαθω να γίνει σαν κορδονι και το τοποθετω στην άκρη του φύλου καλύπτει το μισό φύλλο κάνω και ένα δεύτερο λουκουμι το ενώνω .( δηλαδή το κάθε φύλλο θέλει 2 λουκουμια) πασπαλίζω το φύλλο με αμυγδαλο μέχρι τη μέση και αρχίζω να ρολαρω.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Εγώ για να μην βάλω 2 λαμαρίνες στην κουζίνα στα δύο ρολά έβαλα 2 φύλλα. Βγήκαν 8 ρολά. Άλειφω με βούτυρο χαράζω λίγο μέχρι τη μέση και ψήνω στους 160 για μισή ώρα....Βραζω το σιρόπι 2 ποτήρια νερό,2 ποτήρια ζάχαρη, 2 κουταλιές μέλι , μισό λεμόνι. Σιροπιαζω ζεστά και τα δύο όχι καυτά.

Μην μου βάλετε μαργαρίνη γιατί πανιάζει το φύλλο και δεν είναι τραγανο. Θα βάλετε βούτυρο ή μισό μισό με ελαιόλαδο ή όλο ελαιόλαδο.
Εναι ένα γλυκό γεμάτο παιδικές αναμνήσεις.
Η γιαγιά μου το έφτιαχνε πάντα με ελαιόλαδο σε περιόδους νηστείας όπως αυτή που διανύουμε.

Φωτεινή Παρασκευοπουλου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ