Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σκορδόψωμο με θυμάρι και βασιλικό !!!



Μοσχοβολάει ο τόπος !!

Υλικά
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμ νερό
70 γραμ γάλα
20 γραμ ελαιόλαδο
25 γραμ μαγιά φρέσκο ή 1 φακελάκι ξηρή
1 κουτ γλυκού αλάτι
1 κουτ σούπας ζάχαρη
 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουταλιά γλυκού θυμάρι τριμμένο σε σκόνη





Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 5 λεπτά .
Ξεκουράζουμε για 20 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια 80 γραμ και τα ανοίγουμε σε μέγεθος της  παλάμης μας χωρίς τα δάχτυλα.
Λιώνουμε 4 κουτ,σούπας βούτυρο και λιώνουμε 2 σκελίδες σκόρδο και 2 κουτ σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο .
Αλείφουμε την φόρμα με βούτυρο και αλείφουμε ελαφρά το κάθε ανοιγμένο ζευγάρι με βούτυρο και βάζουμε λίγο σκόρδο  και σκόρδο και βασιλικό από λίγο να φτάσει για όλα.
Το διπλώνουμε το ζυμαράκι στην μέση .



Αλείφουμε με λίγο βούτυρο στην μια πλευρά και το βάζουμε όρθιο στην φόρμα.
Κάνουμε το ίδιο για όλα τα ζυμαράκια .
Αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσουν .


Οσο βούτυρο περίσσεψε το ρίχνουμε από πάνω μαζί με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Ψήνουμε 35 με 40 λεπτά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

 George Chatzigiatroudakis



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ