Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κορμός λευκής σοκολάτας !!!


 Όσες φορές και να το φτιάξω... εξαφανίζεται...❣

Υλικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. κονιάκ
360 γρ. κουβερτούρα λευκή
180 γρ. καρύδια ψίχα
1 πρέζα αλάτι
1,5 πακ. Πτι μπερ

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο αλλά να μην καεί το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.... σπάμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο κατσαρολάκι...
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αδειάζουμε το μείγμα σένα μπολ και Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα και δίνουμε με τα χέρια μας ένα μακρόστενο σχήμα....Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες !!!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ