Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχαράκι με λαχανικά !!!




Εξαιρετική συνταγή για Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά. Υγιεινό φαγητό με πολλές βιταμίνες!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι -έβαλα στρογγυλό -
4 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμενο σε κομμάτια μεγάλα
2 κολοκύθια κομμένα σε κομμάτια μεγάλα
1 ματσάκι σέλινο κομμένο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
3 με 4 πατάτες κομμένες στην μέση
3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
λίγο κουρκουμά




Πλένουμε το κρέας το σκουπίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι.
Το σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά αφού πρώτα τα έχουμε πλύνη καλά και κόψει σε κομμάτια.
Τα φέρνουμε μιά γύρα με ξύλινη κουτάλα μαγειρεύοντας για 5 λεπτά.


Ζεσταίνουμε αρκετό νερό και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλανα τα σκεπάζει όλα η ποσότητα.
Προσθέτουμε το αλατοπίπερο τον κουρκουμά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε την φωτιά στο 2 και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει με λίγο ζουμάκι περίπου 3 δάχτυλα στην κατσαρόλα -βρασμός πάνω από μία ώρα να τσιμπήσουμε με το πιρούνι το κρέας και να λιώνει .


Εχει απίστευτη γεύση με ολα αυτα τα λαχανικά και το κρέας γίνετε σαν λουκουμάκι !!!
Σερβίρουμε με  λαχανικά κρέας και λίγο αό το ζουμί τους.
Αν μας  αρέσει προσθέτουμε στο κάθε πιάτο και λίγο χυμό λεμονιού αλλά και σκέτο είναι γλύκισμα !!!Καλή σας όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ