Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017

Χαλβάς Φαρσάλων !!!



Χαλβάς Φαρσάλων....μόλις βγήκε!!


Βάζουμε 500γρ νερό και 500γρ ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσει να κάνουμε το σιρόπι.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει βράση.
Εν τω μεταξύ σε ενα μπολ βάζουμε 150γρ κορν φλάουρ και 250 νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε 1 κοφτό κ.γλ. κανέλα, ενα κοφτό γλ γαρίφαλο, μια πρέζα αλάτι, μια βανίλια και ανακατεύουμε.
Μόλις το σιρόπι πάρει λίγες βράσεις ρίχνουμε και το μείγμα του κορν φλάουρ με τα μυρωδικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως να αρχίζει να πήζει σε μέτρια φωτιά.
Αφού πήξει κάπως ρίχνομαι και 125γρ ηλιέλαιο σιγά σιγά συνεχίζοντες το ανακάτεμα έως να πήξει αρκετά και πιεί το λαδάκι του και ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Στο τέλος έβαλα χοντροκομμένο καρύδι και ανακάτεψα να πάει  παντού.
Αλείφουμε το ταψί με ελάχιστο λαδάκι με ένα πινέλο, πασπαλίζουμε και με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.



Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί ( το μείγμα θα μοιάζει σαν λάστιχου) και με την βοήθεια ενός κουταλιού προσπαθούμε να ισιώσουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίσουμε από πάνω με  λίγη η ζάχαρη πάλι και βάζουμε στο γκριλ για 2_3 λεπτά για να κάνει μια ελαφριά κρούστα.



Βάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε και με λίγη κανελίτσα και κόβουμε κομμάτι και απολαμβάνουμε.
* Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καρύδι με αμύγδαλα χοντροκομμένα.
Vana Zouka
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ