Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

Πτί φουρ με σοκολάτα κι καρύδα !!



Υλικά

250γρ αγελαδινό βούτυρο
325  γραμ αλεύρι
190  γραμ ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια


Χτυπάμε στο μίξερ Ζάχαρης με βούτυρο.
προσθέτουμε  το αυγό το αλεύρι την  βανίλια.
Ζυμώνουμε και κάνουμε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε  σε ταψί με λαδόκολλα και  τα πατάμε  από πάνω με ένα πιρούνι.
Ψήνουμε  στους 180 για 15λεπτα. 
Αφήνουμε  να κρυώσουν και βάζουμε  σε ένα μπισκοτάκι μαρμελάδα η ταχίνι κ το καπακώνω με ένα άλλο.

Για τη σοκολάτα περίπου 50γρ κουβερτούρα κ λίγο σπορέλαιο τα λιώνουμε  μαζί και  αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο.
Πασπαλίζουμε με λίγο ινδοκάρυδο προαιρετικά.
*Αν θέλουμε αντί να τα περάσουμε σοκολάτα από πάνω με πινέλο-- τα βουτάμε το μισό τους μέρος σε σοκολάτα.

Μαριλία Μακρίδου - Βασιλεία Βάγια - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ