Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Tσιπούρα με λαχανικά & μανιτάρια μαγειρεμένη με κρασί !!!




 Πρωτότυπη συνταγή που θα ενθουσιάσει!! Υγιεινός συνδυασμός του ψαριού με τα λαχανικά δίνει ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα !!!

Υλικά
2 τσιπούρες
2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μικρά κυβάκια
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες -κρατάμε λίγες ροδέλες 3  για επάνω στο μαγείρεμα
5 κλωνιά σέλινο  ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και την αφαιρούμε
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο λωριδίτσες λεπτές
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωριδίτσες
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτές λωριδίτσες
1 ποτήρι νερού μανιτάρια  τα έτοιμα κομμένα λεπτά σε κονσέρβα 
1/2 λίτρο κρασί ρετσίνα
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι και προαιρετικά λίγο κουρκουμά
2 δαφνόφυλλα 




Πλένουμε καθαρίζουμε τα ψάρια .
Τα βάζουμε σε βαθύ μεγάλο τηγάνι στην μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά λαχανικά αλάτι πιπέρι κουρκουμά και μαζί το κρασί και το λάδι .



 


Κουνάμε το τηγάνι πέρα δώθε να ανακατευθούν βάζουμε από πάνω μερικές ροδέλες ντομάτας που θα λιώσουν κατά το μαγείρεμα και θα δώσουν ελαφρύ χρώμα και γεύση στο φαγητό μας σκεπάζουμε χαμηλώνουμε την φωτιά για 20 με 25 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βράζει κι αμέσως μετά δυναμώνουμε ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μείνει με πηχτή σαλτσούλα .



 Για τα παιδάκια -που έχω κι εγώ το καθαρίζουμε πολύ προσεκτικά .


 

Επειδή το κρασί σκεπάζει το φαγητό μας δεν χρειαζετε να το γυρίσουμε το ψάρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ...αν έχουμε παιδάκια τους το καθαρίζουμε οι μεγάλοι το απολαμβάνουν ολόκληρο !! Είναι πολύ νόστιμο φαγητό  δοκιμάστε το !!!


* Εγώ πρόσθεσα και λίγη ζάχαρη για την ξυνίλα της ντομάτας .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ