Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Μπεζέδες !!!

Το γλυκάκι που θυμίζει παλιά μαμαδίστικα κεράσματα... !!!

Μπεζεδες :Υλικά

6 ασπράδια αυγών
200 γρ ζάχαρη
200 γρ.άχνη
1 βανίλια
1 κουταλιά γλυκού κορν φλάουρ



Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη για 15 λεπτά στο μίξερ μετά προσθέτουμε την άχνη κοσκινισμένη μαζί με το κόρν φλάουρ κοσκινισμένο, με σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε τη βανίλια. Βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε σχέδια στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 90 -100 βαθμούς για μιάμιση ώρα και δεν ανοίγουμε το φούρνο. Εμένα ο φούρνος είναι καινούριος και είναι δυνατός το έβαλα στους 90.


Επίσης μπορείτε να βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας, όχι υγρό γιατί θα αραιώσει  το μείγμα ή να πασπαλίσετε με τρούφα.
Η δόση βγάζει 2 ταψιά αν θέλετε να κάνετε πρώτη φορά κάντε τη μισή δόση.
Αν ψηθούν σε αντιστάσεις θέλει 100 με 110 βαθμούς.

Φωτεινή Παρασκευοπουλου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ