Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Μιλφέιγ & μπανάνες !!!


Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας
1 κιλό μπανάνες
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
1 γκαρνί χτυπημένη
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ αρεσκείας μας
 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα!

Εκτέλεση
Βάζουμε την σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί την κόβουμε κομμάτια την αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό την ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 λεπτά!!
Την.αφήνουμε να κρυώσει !
Κάνουμε το ίδιο και για την δεύτερη σφολιάτα!!

Κρέμα:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει ένα φλιτζάνι τσαγιού να διαλύσουμε αλεύρι κορν φλάουρ.τα οποία ρίχνουμε στο γάλα και μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε το βιτάμ και την βανίλια!
Σε ένα μπολ κόβουμε τις μπανάνες και της ραντίζουμε με το λικέρ!
Χτυπάμε και σε ένα άλλο μπολ  την γκαρνί

Συναρμολόγηση
Βάζουμε ένα πάτο σφολιάτας ρίχνουμε λίγη κρέμα τοποθετούμε κομμάτια μπανάνας βάζουμε το δεύτερο πάτο τοποθετούμε γκαρνι ραντίζουμε με άχνη και διακοσμούμε με μπανάνα και ψημένη σφολιάτας την οποία κάνουμε τρίμματα!
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ