Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017

Ψωμάκι σπιτικό !!!


Ζεστό ψωμάκι μόλις βγήκε,και μοσχομυρίζει !!!



Υλικά
4 κούπες αλεύρι
2 κούπες νερό
Ένα φακελάκι μαγιά
Λίγο αλάτι -Λίγη ζάχαρη
Μια κουταλιά τις σούπας λάδι.

Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά .
Βάζουμε σε μπολ το νερό την μαγιά διαλυμένη το αλάτι το λάδι και την ζάχαρη .
Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο ζυμώνοντας το αλεύρι.
Μόλις δούμε  η ζύμη μας να στέκεται και να πλάθεται κάνουμε φραντζολάκι το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα ή σε ταψάκι το αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και ψήνουμε 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο περίπου μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο.Καλή επιτυχία !!!

* Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή μπορείτε να το ψήσετε εκεί σύμφωνα με τις οδηγίες του.

Μαρία Χριστοπούλου "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ