Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Πεντανόστιμα τυροπιτάκια και ζαμπονοπιτάκια.!!!




Ζύμη :
1 ποτήρι σπορελαιο
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι γάλα
1 σπιρτόκουτο μαγιά νωπή
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 και μισό κουταλάκι αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει, περίπου 1 κιλό.


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μόνο που το νερό πρέπει να είναι ζεστό για να γίνει χλιαρό το μείγμα ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αφήνουμε 45 περίπου λεπτά να φουσκώσει η ζύμη, σκεπασμένη και μετά βάζουμε λίγο λαδάκι στο τραπέζι και ανοίγουμε τη ζύμη.
Κόβουμε σε τρίγωνα, γεμίζουμε και τυλίγουμε.
 Αλοιφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 15 λεπτά περίπου .καλή επιτυχία!

Καλλιοπη Κιουρτιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ