Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Πετιμέζι και ο τρόπος που το φτιάχνουμε !!!


Το πετιμέζι μου είναι χωρίς στάχτη η ασπρόπετρα που βάζουν μέσα για να το κόψουν..!!
Ομολογώ ότι καλύτερο δεν έχω ξαναφάει ...!! Εβγαλα 1,50 κιλό πετιμέζι!!
Υλικά
10 κιλά σταφύλια σουλτανίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μάδησα τα σταφύλια και τα έπλυνα πολύ καλά!!
Τα έστιψα λίγα λίγα με ένα βαρύ μπουκάλι τα πατούσα μέσα στην λεκάνη να λιώσουν και τέλος τα έστιβα καλά με τα χέρια μου!!
Τέλος πήρα τον μούστο και με μια σήτα που μέσα είχα βάλει διπλό τούλι τον έριχνα από την μία λεκάνη στην άλλη ..αυτό το έκανα πέντε φορές.
Ο μούστος τότε είναι πεντακάθαρος..
Τέλος τον έβαλα στην φωτιά και τον ξάφρισα μια φόρα...δεύτερη δεν χρειάστηκε .



Τον άφησα να βράσει δύο ώρες.
Τέλος έκλεισα το μάτι τον άφησα να κρυώσει!!
Την άλλη μέρα τον σούρωσα πάλι  μέσα στην σήτα με διπλό τούλι.
Έβαλα στην κατσαρόλα να βράσει πάλι και σε μία ώρα ήρθε και έδεσε και έγινε σαν μέλι..!!
Δεν μπορώ να σας περιγράψω την νοστιμιά του..ανώτερο και από θυμαρίσιο μέλι !!
Μια κουταλιά του γλυκού θα λαμβάνει η οικογένειά την ήμερα τις κρύες ημέρες του χειμώνα.Κάνει καλό στην υγεία!!






Gogo Samiou    ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ /ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ