Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Κέικ με μούστο ή Πετιμέζι !!!




ΥΛΙΚΑ
140 γραμ ελαιόλαδο
200 γραμ μύστο ή πετιμέζι
140 γραμ φρέσκο στημένο χυμό από πορτοκάλι
50 γραμ ζάχαρη άχνη
1/2 του γλυκού κουταλάκι κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1./2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμ βούτυρο αγελάδας 
200 γραμ κουβερτούρα με  55% κακάο
4 αυγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
500 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμ κρυσταλλική ζάχαρη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε μπολ με τον αυγοδάρτη το λάδι-το μούστο -ή το πετιμέζι-το χυμό από το πορτοκάλι΄-την άχνη-την κανέλα-το ξύσμα και το αλάτι.
Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί -σε ανοξείδωτο μπολ ,πάνω σε νερό που βράζει προσέχοντας να μην ακουμπήσει το νερό-.
Αναμειγνύουμε το μείγμα της σοκολάτας με του  μούστου .
Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία πλαστική κουτάλα .
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς .
Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη στο μίξερ για περίπου 12 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα 'εως ότου σφίξουν -Μαρέγκα-και ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα απαλά με κυκλικές κινήσεις .
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 26 εκατοστών αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.Καλή επιτυχία !!

 Bessy- Αρτοποιεία και Συνταγές 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ