Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Σταφιδόψωμα αφράτα !!!



Σταφιδόψωμα άπαιχτα!!!Πολύ αφράτα και γευστικά!!!
Συνταγή George Chatzigiatroudakis! Ευχαριστώ George για το χρόνο σου!!!

Υλικά
250γρ χλιαρό νερό
100γρ ηλιέλαιο
180 γρ ζάχαρη
2φακ, ξηρή ή 50 γρ νωπή μαγιά
1 αυγό
1 κουτ γλυκού αλάτι
1/2 κουτ γλυκού κανέλα .600 γρ αλεύρι τσουρεκιού
100 γρ σταφίδες
(και 1 κουτ βούτυρο
1/2 κουτ γλυκού μέλι για το άλειμμα)






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Νερό , λάδι , ζάχαρη , μαγιά στον κάδο του μίξερ να βγάλει φυσαλίδες για 15 περίπου λεπτά Προσθέτουμε αυγό με αλάτι και αλεύρι κανέλα .
Ζυμώνουμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα ..και ρίχνουμε τις σταφίδες .
Αφήνουμε 20 λεπτά να γίνει η ζύμη .




Σε λαδωμένο επιφάνεια με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια 80- 100 γρ τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ,αφήνουμε σκεπασμένα με νάιλον 30 -40 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον .
Φουρνίζουμε στους 170 βαθμούς γιά 18 - 20 λεπτά (Ανάβοντας τον φούρνο βάζω στο πάτωμα του φούρνου ένα μεταλλικό ταψάκι.
Εκεί φουρνίζοντας τα σταφιδόψωμα ρίχνω νερό.
Έτσι δημιουργώ ατμό και αυτά παίρνουν ένα ωραίο χρώμα και μια ωραία γυαλάδα!!!)
Μόλις ξεφουρνίσουμε έχουμε λιώσει το βούτυρο με το μέλι και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ψωμάκια από επάνω .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!

George Chatzigiatroudakis..Φωτεινή Παρασκευοπουλου"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ