Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Χρυσαφένιες μπουκιές κοτόπουλου & Σαλάτα με προσούτο-παρμεζάνα !!!


 Ιδανικό και για μπουφέ!!

Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου
10 φέτες Μπέικον
1 λεμόνι τον χυμό
1 κουταλιά κίτρινο κάρυ
Φρέσκια ρίγανη και  αλάτι
3 Κουταλιές καβουρδισμένο σουσάμι!!



Εκτέλεση

Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές ρίξτε το κάρυ και την ρίγανη ανακατέψτε και καλά.
Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ρίξτε το μέσα
Κόψτε και ρίξτε και το Μπέικον σε μικρά κομμάτια  και ανακατέψτε μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήστε το κοτόπουλο να είναι ζουμερό.
Μην το κάψετε εννοώ.
Σβήστε με τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι.
Σβήστε την φωτιά και αφήστε μέσα στο τηγάνι για λίγα λεπτά πριν σερβίρετε..
Καβουρδίστε το σουσάμι σε ένα κατσαρολάκι η μπρίκι πασπαλίστε το κοτόπουλο και αναμένετε εντυπώσεις από τους αγαπημένους σας !!!.


Υλικά
Μαρούλι χοντροκομμένο κατά βούληση
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
4 φέτες προσούτο κομμένο σε λωρίδες
Κρουτόν
φλούδες παρμεζάνα
Αλάτι κ πιπέρι..λίγο
3 κουταλιές σούπας λάδι από τις λιαστές ντομάτες η ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι βασλαμικο
1 κουταλια σούπας μέλι
Ετοιμάζουμε το κρουτόν,κόβουμε σε κυβάκια 2 φέτες το ψωμί ραντίζουμε με λίγο λάδι και αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά

Εκτέλεση
Πλένετε και στραγγίζετε το μαρούλι
Κοβετε την σαλάτα,τις ντομάτες .
Τα βάζετε σε ένα μπολμεγάλο ρίχνετε πολύ λίγο αλάτι κ πιπέρι
Χτυπάτε σε ένα μπολακι το λάδι το βαλσάμικο το μέλι και το ρίχνετε μέσα στο μπολ.
Ανακατεύετε καλά ,προσθέστε το προσούτο το κρουτόν την παρμεζάνα και  ανακατέψτε!!
Βάζετε την σαλάτα στην σαλατιέρα και σερβίρετε !!
Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να παραλείψετε το προσουτο!

Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ