Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Ρολό με μαρμελάδα !!!

Για τον  καφέ  μας ..Ρόλο με γέμιση μαρμελάδα !!!

Υλικά:
4 αυγά,
2 βανίλιες,
ξύσμα από 2 με 3 λεμόνια ,
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο κατά προτίμηση,
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική,
1 μπεικιν παουντερ,
400 γρ. Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
λίγη ζάχαρη άχνη προαιρετικά για το πασπάλισμα του ρολού στο τέλος.

Εκτέλεση :
Χτυπάμε αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Βάζουμε τα λεμόνια και το αλεύρι χτυπάμε 3-4’
Στο ταψί της κουζίνας στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για 20 λεπτά ακριβώς.
Ξεφουρνίζουμε και  το αφήνουμε να σταθεί 5 με 10 λεπτά.
Υστέρα στρώνουμε μια καθαρή μεγάλη πετσέτα , εγώ βάζω μεγάλο ποτηρόπανο και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα.
Αφαιρούμε την λαδόκολλα προσεχτικά και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό.
Παν τα με προσοχή.
Το αφήνουμε τυλιγμένο να κρυώσει.
Το ξεδιπλώνουμε και  έχει πάρει την ελαφριά κλήση που απαιτείται.
Αδειάζουμε την μαρμελάδα την απλώνουμε με ένα κουτάλι, το τυλίγουμε ξανά σε ρολό, χωρίς την πετσέτα άμεσα και το βάζουμε σε μια πιατέλα με την άνωση προς τα Κατς.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με αχνή. Καλή Επιτυχία !!

Martha Nei"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ