Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Cheesecake Μπουένο ...❣❣❣


Απλά τέλειο !!!!

Υλικά
300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
150 γρ. Βιτάμ
350 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρι Philadelphia
120 γρ. ζάχαρη άχνη
7 μπάρες Kinder Bueno

Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το πιέζουμε στη βάση του. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ, με το μίξερ χειρός και το τυρί τύπου Philadelphia μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 1′ να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτουμε και τη χτυπημένης σαντιγί και χτυπάμε για ακόμα 1′ να ενσωματωθεί.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Κinder Bueno [ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στην ελάχιστη θερμοκρασία]. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Θα πάρουμε ένα πιρούνι και θα σπάσουμε και την γκοφρέτα που έχει μείνει.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στο μείγμα του cheesecake και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.


Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας πότε πότε.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνουμε το cheesecake. Κόβουμε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρομαι το cheesecake και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.Kαλή επιτυχία !!!


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ