Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Χαλβάς Φαρσάλων - Απίστευτος !!!

Οπως τον βλέπετε ...Τ Ε Λ Ε Ι Ο Σ !!!

Υλικά
1 μέτριο ταψί

    1 κούπα λιωμένο ζωικό βούτυρο
    2 κούπες νισεστές
    3 κούπες ζάχαρη
    4 κούπες νερό
    1 κούπα αμύγδαλα αποφλοιωμένα και καβουρντισμένα
    1/2 κούπα ζάχαρη
    ζάχαρη για πασπάλισμα

 Σε μία λεκάνη βάζουμε τα 4 πρώτα υλικά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη μισή κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρντιστεί καλά σε δυνατό μάτι.

 Με προσοχή, διότι η καραμέλα θα είναι καυτή, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα από τη λεκάνη και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα, χωρίς να ανησυχήσουμε όταν δούμε ότι η καραμέλα έχει κάνει σβώλους.

 Τέλος, ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με λίγο νισεστές.

  Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη ζάχαρη.

  Το ψήνουμε στο γκριλ μέχρι η πασπαλισμένη ζάχαρη να σχηματίσει κρούστα, περίπου 15 λεπτά.




Giorgos Georgia Papakyritsis -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ