Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

Μπριός με σοκολάτα και κρέμα !!!


 
 
Ενα ευχάριστο πρωινό...


Υλικά για τα μπριός

Αλεύρι μαλακό 500γρ
Αλεύρι δυνατό 500γρ-αυτό για τσουρέκια
Ζάχαρη 80γρ
Γάλα 80γρ
Βούτυρο 150γρ
Μαγιά 60γρ
Αυγά 3
Αλάτι 15γρ
Νερό 500γρ

Εκτέλεση

1.Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 4λ στην αργή
και 4λ στην γρήγορη ταχύτητα.
2.Αφήνουμε να γίνει το ζυμάρι μας για 20λ και κόβουμε σε 60γρ
τα πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με
αντικολιτικό χαρτί.
3.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220β και μόλις γίνουν
αλείφουμε με αυγό και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για 12λ και
αφήνουμε να κρυώσουν.
4.Κόβουμε στην μέση και περνάμε μια γραμμή σαντιγί και βουτάμε
την μια πλευρά σε σος σοκολάτας.
 

Σοσ σοκολάτας υλικά

λίγο αλάτι
240 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε το νερό
και λίγο αλάτι στην άκρη του κουταλιού.
Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία σάλτσα. Ανάλογα με
τις προτιμήσεις μας μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμα
νερό για να την αραιώσουμε και είναι έτοιμη.
Μπορούμε είτε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως είτε να την
φυλάξουμε στο ψυγείο όταν κρυώσει.
Για να την χρησιμοποιήσουμε από το ψυγείο την ζεσταίνουμε
ελαφρά.
 
 
 
Σαντιγί 

1 μεγάλο κουτί φυτική  σαντιγί  torre Είναι 1 λίτρο 
Την ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί και γεμίζουμε τα μπριός.
 

Αρτοποιεία και Συνταγές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΥΝΤΑΓΕΣ