Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ρολό γεμιστό με καραμελωμένες πατάτες !!!


 Υπέροχο φαγητό με πολύ ωραία γεύση και το κρέας αλλά και οι καραμελομένες πατατούλες που θα ενθουσιάσει όλους όσους το δοκιμάσουν !!

Υλικά
 2 κιλά χοιρινό το οποίο ζητάτε από τον κρεωπόλη να σας το τυλίξει σε ρολό βάζοντας μέσα κομμάτια κεφαλοτύρι και να το αλατοπιπερώσει.

Πατάτες ετοιμασία και υλικά -κρατάμε και λίγο από το μείγμα να περάσουμε όλο το ρολό πριν το ψήσουμε-
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1/2 κούπα λάδι
1+1/2 λεμόνι τον χυμό,
2 πορτοκάλια τον χυμό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα
1+1/2 γεμάτη κουταλιά μέλι
αλάτι και πιπέρι
1 κύβο βιολογικό κύβο κνορ.
2 κιλά πατάτες -η ποσότητα ανάλογα με τα άτομα



Τι κάνουμε
Έχουμε καθαρίσει τις πατάτες ,τις κόβουμε κυδωνάτες και πάλι στην μέση για να είναι μικρούλες τα τραβήξουν τον ζωμό.
Τις βάζουμε στο ταψί που θα τις ψήσουμε και τις περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα που έχουμε ετοιμάσει -κρατάμε λίγο για το ρολό-ανακατεύοντας πολύ καλά με τα χέρια και προσθέτουμε και μισό με ένα ποτήρι νερό [ανάλογα την ποσότητα πατάτας]
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 190 βαθμούς αέρα και ενδιάμεσα τις ανακατεύουμε  κανά δυο φορές.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν κι έχουν πιεί τα υγρά τους είναι έτοιμες με απίθανη γεύση!!!

Ετοιμασία και ψήσιμο κρέατος.

 Τοποθετούμε το ρολό σε ταψάκι και το αλείφουμε όλο από πάνω και γύρω γύρω με το με μείγμα που έχουμε φτιάξει για τις πατάτες .
Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε περίπου 60 με 70 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς .
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε αέρα από πάνω να ξεροψηθεί γυρίζοντας από όλες τις πλευρές.Οταν κρυώσει το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με τις πατατούλες και με ότι σαλάτα μας αρέσει.Καλή όρεξη !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ από τα πιό αγαπημένα σε γεύση !!!


 Πολύ ωραίο  για κέρασμα.για τον καφέ το τσάι !!! Το κέικ είναι το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων!!! Αυτό θα το λατρέψετε !!!

  ΥΛΙΚΑ
1 Φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
η Βιτάμ
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
3 1\2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν παουντερ
1 \2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα











ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάτε την αμυγδαλόψιχα
την ξεφλουδίζετε και μετά την αλέθετε στο μπλέντερ.
 Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε λίγη λίγη την ζάχαρη,προσθέτετε ένα ένα τα κροκάδια μόνο των αυγών ,κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με την μπέκιν παουντερ κ το αλάτι και το ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου διαδοχικά με το γάλα ενώ ανακατεύετε ελαφρά χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα την προσθέτετε στο μείγμα και το ανακατεύετε ελαφρά με σπάτουλα.


Στρώνετε την επιφάνεια μιάς φόρμας με τσέρκι με λαδόκολα αλείφετε με βούτυρο κ πασπαλίζετε με αλεύρι και το τινάζετε να φύγει το περιττό- αλεύρι -ρίχνετε μέσα το μείγμα και  ψήνετε σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο 180 βαθμούς  επί 40 λεπτά περίπου.
Αφού ψηθεί και κρυώσει τοποθετούμε το κέικ σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όλη την επιφάνεια .




Σε κατσαρολάκι λιώνουμε 1 κουβερτούρα σοκολάτα με 2 κουταλιές σούπας σαντιγί και 1 κουταλιά σούπας  μέλι -τα ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και μετά με την βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε ακανόνιστα από πάνω από την άχνη .
Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Μπακλαβάς χωριάτικος με ελαιόλαδο !!!

 Ο καθαρά χωριάτικος τρόπος με καυτό ελαιόλαδο !!!Ο καλύτερος μπακλαβάς!

Υλικά:

    1 πακέτο φύλλο κρούστας
    2 -3 φλιτζάνια καρύδια ψιλοκομμένα
    2 κουταλιές ζάχαρη
    κανέλα
    μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
    1 ποτήρι ελαιόλαδο καυτό

Σιρόπι:

Για το σιρόπιασμα του μπακλαβά θα κάνουμε σιρόπι με :

    3,5 φλιτζάνια νερό
    2.5 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 φλούδα λεμονιού



Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τα καρύδια τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
Λαδώνουμε τη βάση απο το ταψί μας και στρώνουμε 2  φύλλα χωρις να τα λαδώσουμε μεταξύ τους. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές απο τα καρύδια και καλύπτουμε με ενα φύλλο και 2 κουταλιές καρύδια.Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ένα φύλλο κρούστας + καρύδια μέχρι να μας μείνουν 2 φύλλα κρούστας. Δεν λαδώνουμε τα φύλλα!
Μόλις βάλουμε τα 2 τελευταία φύλα, αν μας περισσεύουν τα κάτω φύλλα απ το ταψί, τα γυρίζουμε προς τα μέσα, και κόβουμε με ενα κοφτερό μαχαίρι μέχρι κάτω τον μπακλαβά σε κομμάτια.
Καίμε το λάδι και το περιχύνουμε απο πάνω ακούγοντας τα φύλλα να «τσιρτσιρίζουν» και να ψήνονται(να περάσει το λάδι και απο τα κενά). Ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 40 λεπτά  να ροδίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερο, τη ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά όπως είναι ζεστός τον σιροπιάζουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε μέλι, με το που θα βγάλουμε τον μπακλαβά θα το ρίξουμε επάνω, ειδικά στα κενά για να μελώσει ομοιόμορφα.
Αφήνουμε τον μπακλαβά να τραβήξει το σιρόπι πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης αν θέλουμε -και μετά σερβίρουμε.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Χορταστική διαφορετική αφράτη ομελέτα !!!



 Φτιάξτε αυτήν την απίθανη ομελέτα και ξεγνοιάστε για το τι θα μαγειρέψω πάλι  !! Χορταστική διαφορετική και πεντανόστιμη !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Υλικά μερίδες 3 με 4
6 αυγά 
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα καρεδάκια
λίγο κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή φρέσκο


Τι κάνουμε
Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια σε κατσαρολίτσα και τις σκεπάζουμε με νερό .
Τις βράζουμε για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε .






Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να καλύψει την επιφάνεια και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε καρέ και σοτάρουμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και τις στραγγισμένες πατάτες το αλατοπίπερο και λίγο κουρκουμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα κρεμμύδια και πατάτες περίπου 10 λεπτά.







Βάζουμε σε μπολ 6 αυγά  προσθέτουμε και το γάλα λίγο πιπέρι ελάχιστο αλάτι γιατί ήδη έχουμε προσθέσει στις πατάτες -αν θέλουμε κι αν έχουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη με το χέρι φέτα-2 κουταλιές σούπας νερό -και τα χτυπάμε  όλα μαζί με ένα πιρούνι.
Τα ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες κρεμμύδια και κουνάμε το τηγάνι να πάει το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του.
Περιμένουμε λίγο ανασηκώνοντας την άκρη μην μας αρπάξει [εδώ  λίγο μου άρπαξε ελάχιστα γι αυτό προσοχή] και με ένα μεγαλύτερο πιάτο το εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του τηγανιού [να προεξέχει λίγο ] την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά και την βάζουμε από την άψητη πλευρά στο τηγάνι ξανά να ψηθεί.


Την αδειάζουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και την κόβουμε σαν πίτσα έτσι όπως είναι παχιά και αφράτη και πολύ νόστιμη και την απολαμβάνουμε !!! Καλή σας όρεξη !!! Είναι τέλεια !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




















Κανταΐφάκια πανεύκολα & γρήγορα !!!


Από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά !!!

 Υλικά

    500γρ. κανταΐφι
    200γρ. βούτυρο λιωμένο γάλακτος

Για τη γέμιση

    300 γρ. καρύδια
    1 κουτ. γλυκού κανέλα
    3 κουτ. σούπας ζάχαρη
    4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι

    4 φλιτζάνια νερό
    4 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 ξύλο κανέλας
    ½ λεμόνι φλούδα και χυμό



Εκτέλεση

Αλέθεται στο μούλτι- όχι να λιώσουν -τα καρύδια και τα ανακατεύετε με τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα
Αφρατεύετε το κανταΐφι τρίβοντάς το και ξάνοντας το.
Αλείφεται με βούτυρο ένα ταψάκι διαστάσεων 30 Χ 35εκ. περίπου.
Περιχύνετε με το μισό βούτυρο το ξασμένο κανταΐφι και  το τρίβετε ελαφρά, να πάει παντού
Παίρνετε μικρές ποσότητες από κανταΐφι, να σκεπάζει τη χούφτα σας, τοποθετείτε στο κέντρο από μια κουταλιά γέμιση,γυρνάτε τα πλαϊνά πάνω από τη γέμιση και το τυλίγεται ρολό, έτσι ώστε να την κλειστεί  μέσα.
Τοποθετείτε τα ρολάκια του κανταϊφιού το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνετε όλο το ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο αφού το ξαναζεσταίνεται να είναι καυτό.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και μόλις κάψει και σβήσει το λαμπάκι κατεβάζετε στους 150 βαθμούς την θερμοκρασία και ψήνετε πάνω από μία ώρα ,θέλουμε να ψηθούν αργά κι όχι να αρπάξουν και να μείνουν μέσα άψητα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά .
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε μόνο μία ακόμη βράσει και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και σιροπιάζομαι τα κανταΐφια με ένα κουτάλι ομοιόμορφα σε 3 λεπτά από την στιγμή που θα βγουν από τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και να ρουφήξουν το σιρόπι τους.
Αν σας αρέσει η γεύση του γαρύφαλλο μπορείτε να προσθέσετε 7 γαρυφαλλάκια μέσα στο σιρόπι την ώρα που βράζει και μετά να τα αφαιρέσετε
Επίσης κατά το ψήσιμο ανάμεσα στα κανταΐφια βάζουμε από μισό καρύδι προαιρετικά.
Βγάζει η δόση 30 κομμάτια περίπου .Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ