Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Χαλβάς Φαρσάλων με λάδι !!!




 Αλλο πράγμα η γεύση του !!!!

 ΥΛΙΚΑ

3/4 κούπας ελαιόλαδο ελαφρύ ή σπορέλαιο
2 κούπες νισεστές ή κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη για την καραμέλα
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά
λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω σε ένα μπολ τις 3 κούπες ζάχαρη,το νερό,το λάδι και το νισεστές.Τα αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα μεγάλη,ρίχνω λίγο λίγο τη ζάχαρη να γίνει καραμέλα.




Δηλ.ρίχνω πρώτα λίγη και όταν λιώσει ρίχνω άλλη λίγη.Και συνεχίζω έτσι μέχρι να λιώσει όλη και να σκουρίνει το χρώμα της.Προσθέτω το μείγμα με το νισεστές και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.


Προσθέτω και τα αμύγδαλα.Το αδειάζω σε ταψάκι 28-30 εκ.το στρώνω με ένα κουτάλι,πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη,και το βάζω στο γκριλ του φούρνου στην πιο υψηλή θερμοκρασία για 6-8 λεπτά να καραμελώσει η επιφάνεια!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Συνταγή  είδα από την φίλη Σόφη Τσιώπου .


Κέικ με Mερέντα και τυρί μασκαρπόνε !!!


Υπέροχο κέικ με Μερέντα  και τυρί κρέμα. Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό σπογγώδες κέικ, εξαιρετικό για πρωινό και σνακ με τις ιδιαίτερης γεύσεις του τυριού και της Μερέντας !

Υλικά συνταγής
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
125 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
125 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο μαλακό τυρί κρέμα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00)
5-6 κ.σ. Νουτέλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το μείγμα στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει και ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το τυρί ρικότα ή ανθότυρο, συνεχίζετε το χτύπημα και μόλις ενσωματωθεί προσθέτετε και το τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα επιλογής σας. Χτυπάτε να ενσωματωθεί και αυτό πλήρως.
Προσθέτετε στο μείγμα το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και από πάνω απλώνετε τις 5-6 κ.σ. Μερέντας  φροντίζοντας να πιέσετε με το κουτάλι και να εισέλθει μέρος Μερέντας  και μέσα στο κέικ.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ μέχρι να φουσκώσει το κέικ ή μέχρι όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στην άκρη του κέικ που δεν θα υπάρχει νουτέλα και βγει καθαρή. Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς και μετά το ξεφορμάρετε.

blog.giallozafferano.it
Sintayes.gr

Πάστα Φλώρα Θεική !!!



Ε μη μου πεις τώρα ότι δεν λατρεύεις αυτό το θεϊκό γλυκό! Η καλύτερη επιλογή για να συνοδέψεις το απογευματινό κυριακάτικο καφεδάκι σου.

Θα χρειαστείς
• 250 γρ. βούτυρο
• 2 αυγά
• 250 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 2 βανίλιες
• 500 γρ. μαρμελάδα
Εκτέλεση

Λιώνεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτεις τη ζάχαρη και ανακατεύεις καλά με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτεις ένα αβγό και τις βανίλιες και συνεχίζεις το ανακάτεμα. Ρίχνεις το αλεύρι σε δόσεις και μόλις το μίγμα είναι είναι έτοιμο αρχίζεις το ζύμωμα με το χέρι. Παίρνεις τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, δημιουργώντας τον πάτο της τάρτας. Και τώρα ήρθε η ώρα για την αγαπημένη σου μαρμελάδα, το ροδάκινο είναι η πιο αγαπημένη επιλογή. Ρίχνεις πάνω στην ζύμη την μαρμελάδα και την απλώνεις καλά. Το μόνο που έμεινε είναι να κάνεις μία μικρή χειροτεχνία με την υπόλοιπη ζύμη για να την διακοσμήσεις. Πλάθεις μπαστουνάκια και τα τοποθετείς στην σειρά πάνω στην μαρμελάδα κάθετα και οριζόντια. Αλείφεις με έναν κρόκο αυγού και την βάζεις να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Η γλυκιά σου απόλαυση είναι έτοιμη!
enallaxnews.gr

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το πιο εύκολο και ελαφρύ κέικ πορτοκαλιού!!!


Πρόκειται για ένα κέικ απλό, μια που δεν χρειάζεται μίξερ, οικονομικό, γιατί δεν χρειάζεστε πάνω από 3 ευρώ για να το φτιάξετε, αλλά και πολύ ελαφρύ, μια που μια φέτα δεν έχει πάνω από 100 θερμίδες! Ωστόσο παραμένει απολαυστικό!

Υλικά
2 κούπες φαρίνα
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο η ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι baking powder (ή τρις κουταλιές του γλυκού)
1 βανίλια

Εκτέλεση

Bάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το χυλό μας μέσα σε αυτήν.
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το γυρίζουμε ανάποδα και το αχνίζουμε!
govastileto.gr

Μπακλαβάς με μαστίχα !!!

 Ένα του κομμάτι σε στέλνει στον παράδεισο. Ειδικά, αν το φύλλο είναι τραγανιστό και το σιρόπι σωστό.
Ο παραδοσιακός μπακλαβάς, που μεγάλωσε γενιές και γενιές, γίνεται ακόμα πιο λαχταριστός με την προσθήκη μαστίχας.

Υλικά:


1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά 450 γραμμ.
2 φλιτζ. λιωμένη μαργαρίνη
Για τη γέμιση
300 γραμμ. καρυδόψιχα, χοντροκοπανισμένη
300 γραμμ. αμυγδαλόψιχα, χοντροκοπανισμένη
4 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές κανέλα
1 κουταλάκι μαστίχα, κοπανισμένη
Για το σιρόπι
5 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. μέλι
5-6 γαρίφαλα
1 ξυλαράκι κανέλας
Ξύσμα και χυμό ½ λεμονιού
Μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων
Φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο




Διαδικασία:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά τη γέμισης. Κόβουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσουμε. Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη όπως και τα 5 φύλλα που θα βάλουμε ως βάση. Τα πασπαλίζουμε με τη μισή γέμιση και τα καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα, αλειμμένα και αυτά με μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα 5 φύλλα.


Χαράσσουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και τον περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη. Ραντίζουμε με λίγο κρύο νερό την επιφάνειά του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 120βαθμούς και ψήνουμε για περίπου άλλα 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα αρωματικά και το αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε το μπακλαβά από το φούρνο και τον περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 Συνταγή healingeffect.gr
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ρεβιθοκεφτέδες όνειρο !!!




 Aπίθανοι -φανταστικοί -τέλειοι !!! Δεν σταματάς να τρώς !! Ρεβίθια χωρίς να τα βράσουμε !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Υλικά
ρεβίθια 250 γραμ.
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα με το χέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά μαϊντανός ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κοφτές σούπας δυόσμος -αν υπάρχει φρέσκος ακόμα καλύτερα 
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 ποτήρι νερού νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι



Τι κάνουμε
Από το βράδυ ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε όλη την νύχτα στο νερό να είναι σκεπασμένα η ποσότητα νερού.
Τα στραγγίζουμε το πρωί και τα βάζουμε στο μούλτι φέρνοντας δυό τρείς στροφές -αυτό το κάνουμε σε δύο δόσεις και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ .
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά όλα ψιλοκομμένα και με το χέρι κομμένο το κρεμμύδι δίνει άλλη γεύση .
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο το μπέικιν και 2 κουταλιές σούπας λάδι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.


 Αμέσως μετά προσθέτουμε το 1 ποτήρι νερό ανακατεύουμε και αρχίζουμε ανακατεύοντας το μείγμα να προσθέτουμε το αλεύρι -περίπου 2 φλυτζάνια τσαγιού-θέλουμε το μείγμα να στέκεται καλά επάνω στο κουτάλι να είναι πηχτό.


 Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί και παίρνουμε κουταλιές και τηγανίζουμε πρώτα από την μία πλευρά να ψηθούν μετά από την άλλη πλευρά και τέλος τους ξαναγυρνάμε τηγανίζοντας δυό τρείς φορές ακόμα να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Οταν τους βγάζουμε από το τηγάνι τους ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και από το λάδι για την δεύτερη τηγανιά βγάζουμε με ένα πιρούνι τα τυχόν καμμένα κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και λάδι κάθε φορά -πρέπει το λάδι πάντα μέσα στο τηγάνι να είναι καθαρό χωρίς καμμένα για να βγούν ομοιόμορφοι .







Μετά τους βάζουμε σε πιατέλα και ... εξαφανίζονται !!! Πολύ ωραίοι κι ακόμα πιο ωραίοι ζεστοί !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Μεθυσμένα νηστίσιμα κουλουράκια !!!

 Νόστιμα κουλουράκια για την νηστεία !!

Υλικά

570γρ φαρίνα αλεύρι
100 γραμ ζάχαρη
160 ml λάδι η ηλιέλαιο
200 ml ούζο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
2 κ.σ ξύδι
3 κ.σ νερό
2 κ.γ μπεικιν πάουντερ





Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί αφήνουμε 20 λεπτά να ηρεμήσει η ζύμη φτιάχνουμε κουλουράκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά -Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από τον φίλο Μαγειρακος

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι !!!

Καταπληκτικά  κουλουράκια για όλες τις ώρες !!!

Υλικά:

200γρ. ελαιόλαδο
120γρ. πετιμέζι
180γρ. νερό
100γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
200γρ. ζάχαρη
50γρ. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι μαλακό


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, την αμμωνία και τη σόδα, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα του μεγάλου μπολ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC. Ρίχνουμε και το αλεύρι στο μπολ και ζυμώνουμε με τα χέρια, έως ότου έχουμε μια σφιχτή ζύμη.

Εναλλακτικά, βάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα, με το εξάρτημα που ονομάζουμε φτερό. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και πλάθουμε τα μουστοκούλουρα στο σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα, κάπως αραιά, και τα ψήνουμε για 15 – 18 λεπτά. Προσοχή, να μην τα ξεροψήσετε, ώστε να διατηρηθούν μαλακά. Απολαύστε τα !!!
Την Συνταγή την έχω δεί και κάνω από τον Στέλιο Παρλιάρο !

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κροκέτες με πατάτες !!!


Υλικά συνταγής

    4-5 πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα
    3 αυγά
    1 κρεμμύδι τριμμένο
    2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (φέτα και κεφαλογραβιέρα ανάμεικτα)
    100 γρ. βούτυρο
    αλάτι, πιπέρι
    αλεύρι
    λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

    Καθαρίζετε τις πατάτες όσο είναι ζεστές, τις λιώνετε με το πιρούνι ή το μύλο σε πουρέ και τις αφήνετε να κρυώσουν.

    Μόλις κρυώσει ο πουρές, ρίχνετε το κρεμμύδι, το βούτυρο, τα αυγά, το τυρί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει για να πλάθεται.

    Πλάθετε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες και τους αλευρώνετε καλά. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν απ' όλες τις πλευρές. Αφήνετε για λίγο τους πατατοκεφτέδες σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε.

Συμβουλή

Αν δυσκολεύεστε να πλάσετε το μείγμα, δοκιμάστε να αλευρώνετε τα χέρια σας ή προσθέστε του λίγο αλεύρι.
Συνταγή icookgreek

Πολίτικος χαλβάς με μέλι !!!

Ο χαλβάς είναι ένα κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας.

ΥΛΙΚΑ

    1 κούπα ελαιόλαδο
    1½ κούπα μέλι
    2 κούπες σιμιγδάλι (χοντρό)
    4 κούπες νερό
    100 γρ. αμύγδαλα ή καρύδια
    κανέλλα τριμμένη
    ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το ξύσμα λεμονιού, κι όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.
    Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα (προσέχοντας γιατί αρπάζει εύκολα).
    Όταν το σιμιγδάλι έχει ροδίσει ελαφρά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε (με προσοχή γιατί πιτσιλάει) το σιρόπι μας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τα καρύδια ή τα αμύγδαλα.
    Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για όση ώρα χρειάζεται ώστε να πήξει.
    Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει για μια ώρα περίπου.
    Γυρίζουμε τη φόρμα σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα (άφθονη).
Συνταγή constantinoupoli

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Μπεζέδες ή Μαρεγκάκια !!!


Φάτε χωρίς ενοχές αφού έχουν ελάχιστες θερμίδες !!

Υλικά
    190 γρ. ασπράδι αυγού-αντιστοιχεί σε 7 ασπράδια μεσαίων αυγών
    190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    190 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. κορν φλάουερ
    Άρωμα τις αρεσκείας μας-
αν τις προτιμάτε χρωματιστές χρώμα ζαχαροπλαστικής


Τι κάνουμε

 Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια και τα χτυπάμε   σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να κάνουν μαλακές κορυφές που στέκονται. Όταν η μαρέγκα στέκει στο μπολ, καθώς το γυρνάτε κάθετα, είναι έτοιμη για να προστεθεί η ζάχαρη.
Προσοχή! Μην παραχτυπήσετε τη μαρέγκα γιατί θα ξαναρχίσει να υγροποιείται και να πέφτει-- προσθέτουμε λίγη λίγη  την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα.
Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουερ και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα ασπράδια.
Τέλος αν δεν τα προτιμήσουμε σκέτα προσθέτουμε το άρωμα της αρεσκείας μας Βανίλια ή πορτοκάλι, Μαστίχα, Φράουλα κ.τ.λ.
Εγώ έφτιαξα μισά σκέτα και μισά με άρωμα πορτοκάλι.

Προσοχή -δεν πρέπει να πέσει ΚΑΘΟΛΟΥ κρόκος μέσα στο ασπράδι -σε περίπτωση που πέσει πετάξτε το και βάλτε άλλλο ασπράδι γιατί δεν θα γίνει μαρέγκα θα κόψει.
    

Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μιάμιση ώρα στους 90 βαθμούς χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Τα μαρεγκάκια μας είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγή που φτιάχνω χρόνια με πολύ επιτυχία του Στέλιου Παρλιάρου.







Τυρόπιτα ξεσκέπαστη !!!

 Τέλεια λύση όταν βαριέσαι ή βιάζεσαι να μαγειρέψεις !!!! Πιο εύκολη δεν υπάρχει !!!

Υλικά
2 κούπες τσαγιού γιαούρτι
4 αυγά
2 κούπες και κάτι αλεύρι που φουσκώνει
1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι προαιρετικά
λίγο πιπέρι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
400 γραμ φέτα λιωμένη σε κομμάτια με το χέρι
φρυγανιά τριμμένη

Τι κάνουμε
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και το ραντίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.


Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά -το γιαούρτι-το κρεμμυδάκι -το αλεύρι -το πιπέρι-το λάδι  και την φέτα .
Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός  και τον αδειάζουμε στο ταψάκι.

Τον στρώνουμε ομοιόμορφα και τον ραντίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.


Μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει μέσα π.χ. ζαμπόν γαλοπούλα πιπεριά εμάς μας αρέσει σκέτη όπως σας την είπα .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μία πρόταση αό την φίλη μου Vana Zouka την έφτιαξα κι εγώ και εξαφανίστηκε !!

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα !!!


  Ακόμα κι έπειτα από ημέρες παραμένουν το ίδιο φρέσκα!! Δοκιμάστε τα  και θα με θυμηθείτε !!!

 Υλικά ---Μετράμε την δοσολογία με το κουτί από το ζαχαρούχο γάλα --
1 κουτί ζαχαρούχο , 
3 κουτιά ζάχαρη, 
2 κουτιά ηλιέλαιο[εγώ έβαλα λιγότερο και πρόσθεσε βούτυρο, 
6 αυγά,
2-3 βανίλιες , 
1 φακελάκι μπεικιν, 
χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι 
3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
και ενάμιση κουταλάκι από κάθε μυρωδικό, δηλ μαστίχα, μαχλέπι, κακουλέ., 
3 κουτιά ζεστό νερό και 200 γραμ νωπή μαγιά.


Τι κάνετε
Βάζεις πρώτα το ζεστό νερό με την μαγιά να διαλυθεί καλά, και σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάζεις το γάλα,την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια να διαλυθούν καλά , μετά τα μεταφέρεις στην λεκάνη με την μαγιά και σιγά σιγά βάζεις όλα τα υπόλοιπα υλικά.




Σκεπάζεις και αφήνεις 2 ώρες να φουσκώσουν , μετά πλάθεις, αλείφεις με αυγό και ψήνεις σε λαδόκολλα στους 180 μισή ώρα στις αντιστάσεις.Kαλή επιτυχία !!!
Συνταγή από  Κaterina Xristopoulou-Mitsaki -
Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές

Μαρμελάδα φράουλα η αρωματική !!!

  Μια υπέροχη, μυρωδάτη μαρμελάδα φράουλα. Και πανεύκολη!
Τι πιό ωραίο να ξεκινάμε το πρωινό μας  !!!



Υλικά
    1 κιλό φράουλες
    1 κιλό ζάχαρη
    4 ποτήρια νερό
    2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
    1 κουτ. σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
  
Πλένουμε καλά τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσάνια και τις τεμαχίζουμε στη μέση ή στα τέσσερα.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με 4 ποτήρια νερό για 50 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις φράουλες και βράζουμε τη μαρμελάδα άλλα 50 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.



Κατά διαστήματα με ένα κουτάλι βγάζουμε τον αφρό.

Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ.



Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, όσο είναι καυτή (αποστειρώνουμε τα βάζα στο φούρνο στους 100 βαθμούς  για μισή ώρα περίπου). Τα καπάκια τα περνάμε από μέσα με ένα βαμβάκι ποτισμένο με κονιάκ, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα μέχρι να κρυώσουν.