Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μπαμπάδες με κρέμα σαντιγί !!!




 Εδώ δεν υπάρχουν λόγια !!! Δοκιμάστε το !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
300 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
100 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη ή ακόμα και σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
2 αυγά σε θερμ.δωμ.
2 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού




ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη+200 ml γάλα κρύο (χτυπημένα σε σαντιγι)


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή ρούμι ή ποτό Αμαρέτο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω τη σαντιγι και τη βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστώ.
-Σ’ένα μπολ ρίχνω το γάλα,τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα ανακατεύω.
Προσθέτω τα αυγά,το λιωμένο βούτυρο,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια.
Ανακατεύοντας ρίχνω και το αλεύρι μεχρι να έχω ένα μίγμα παχύρευστο και κολλώδες.( χρησιμοποίησα μίξερ,αλλά γίνεται και στο χέρι)
Αδειάζω το μίγμα με τη βοήθεια 1 κουταλιού σε 12 υποδοχές για μάφινς βουτυρωμένες και αλευρωμένεςο   -εγώ έχω με σχέδιο μισοφέγγαρο --και αφήνω το μίγμα μου να φουσκώσει μέχρι το χείλος από τις θήκες 30 λεπτά.
Ψήνω στους 170 πάνω κάτω για 30 λεπτάκια περίπου να πάρουν ωραίο χρώμα.
-Βράζω το σιρόπι 7 λεπτά μόνο και προσθέτω στο τέλος τη βανίλια και το ποτό.


-Βουτάω τα χλιαρά ή κρύα μπαμπαδάκια στο χλιαρό προς ζεστό σιρόπι,αφού κόψω πρώτα το καπάκι από πάνω σχεδόν στην μέση .(δεν το αφαίρεσα όλο,απλά το έκοψα μέχρι να στέκεται)
για να σιροπιαστουν καλύτερα για 2 λεπτά περίπου
Τα βάζω σε πιατέλα να κρυώσουν.
Τα γεμίζω με σαντιγι με τη βοήθεια ενός κορνέ
Εγώ τα πασπάλισα  με λίγο φιλέ αμυγδάλου που αφού το περάσω λίγο στο φούρνο ή στο τηγάνι με λίγο βούτυρο το πασπαλίζω από πάνω !!
Είναι υπέροχα και πανεύκολα!!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το σιρόπι δεν πρέπει να περισσέψει,θα το ρουφήξουν όλο!!!

Η συνταγή είναι της φίλης Σόφης Τσιώπου με ελάχιστες αλλαγές δικές μου  -τα φτιάχνω συχνά και είναι τέλεια !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γλυκό ψυγείου λεμόνι κεράσι !!!


Δροσιστικό, ελαφρύ με πλούσια κρέμα και σούπερ γλικόξυνη γεύση !!! Είμαι σίγουρη πως αφού το δοκιμάσετε θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό γλυκό.  Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά:

*2 πακέτα πτι μπέρ
*1 λίτρο χυμό λεμόνι + 1 κούπα
*1 λίτρο χυμό κεράσι + 1 κούπα
*14 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ  




Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μακρόστενο σκεύος βάζουμε μια σειρά πτι μπέρ.

Κρέμα:
Σε κατσαρόλα βάζουμε τον ένα χυμό και σιγοβράζουμε .
Στην έξτρα κούπα χυμό διαλύουμε 7 κουτ. κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο χυμό που βράζει.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατέυουμε συνεχώς έως ότου πήξει.
Ξεχωριστά ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τον άλλο χυμό.
Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν ελαφρώς
Πολύ προσεκτικά αδειάζουμε πάνω από τα πτι μπέρ τη μία κρέμα, και βάζουμε από πάνω άλλη μια σειρά πτι μπέρ.
Αδειάζουμε από πάνω και τη δεύτερη κρέμα, στρώνουμε ομοιόμορφα, σκεπάζουμε το σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο.Kαλή επιτυχία !!!

Από την φίλη My Greekitchen
 http://mygreekitchen.gr

Σουφλέ σοκολάτας !!!



Εύκολη λαχταριστή συνταγή .Τα σουφλέ ενώ έχουν ψηθεί παραμένουν ζουμερά στο εσωτερικό τους και ξεχειλίζουν σοκολάτα.Ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του!!

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΟΥΦΛΕ
100 γρ.ζάχαρη
100 γρ.αλεύρι
125 γρ.μαργαρίνη ή βούτυρο
125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη ψιλοκομμένη
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ κακάο
1 κ.σ ρόφημα σοκολάτας (ή Caotonik ή Hemo) προαιρετικά
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
4 κ.σ.γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνω το βούτυρο με τη σοκολάτα.
Σ ‘ένα μπολ ρίχνω όλα τα στερεά υλικά,τα αυγά και το γάλα και ανακατεύω καλά μ’ένα σύρμα.Προσθέτω και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω να ενωθεί στο μίγμα.
Βουτυρώνω και πασπαλίζω με κακάο 6 ατομικά φορμάκια μιας χρήσης για σουφλέ,μοιράζω το μίγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 8’λεπτά μόνο.

Ξεφορμάρω περνώντας ένα μαχαιράκι γύρω γύρω απ το φορμάκι και αναποδογυρίζω σε πιάτο.
Σερβίρω με παγωτό της αρεσκείας μας.

.Σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί !!Καλή επιτυχία !!!

Tην συνταγή την έφτιαξα από την φίλη Σόφη Τσιώπου 

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουτζουκάκια φούρνου !!!

Το αγαπημένο μας παραδοσιακό φαγητό ως επί το πλείστον μαμαδίστικο  κάτι Κυριακές... !!!

ΥΛΙΚΆ
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένο
ψίχα από 2 φέτες ψωμί σύν 3 φρυγανιές το μουσκεύομαι και το στίβουμε καλά
1 κουταλάκι γλυκού κίμινο
αλάτι-πιπέρι -1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
3 ντομάτες ώριμες ψιλοτριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 αβγό
ελαιόλαδο
αλεύρι


ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ βάζουμε,κιμά,ψωμί,αβγό.κύμινο,σκόρδα,αλατοπίπερο,κρεμμύδι,λίγο νεράκι [1 φλυτζανάκι του καφέ] και 2-3 κουταλιές σούπας λάδι,ζυμώνουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε περίπου ένα τεταρτάκι να ενωθούν τα υλικά.
Τα πλάθουμε σε σουτζουκάκια βρέχοντας τα χέρια μας για να μην μας κολλάνε .Τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε ελαφρά σε μπόλικο λαδάκι ,τα βάζουμε στο πιάτο και βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι που τηγανίσαμε [έχει την νοστιμιά του] ρίχνουμε μέσα και τις ντομάτες τριμμένες ,την κουταλιά τον πελτέ,λίγο αλάτι,πιπέρι,την κουταλίτσα ζάχαρη για την ξινίλα της φρέσκιας ντομάτας ,και 1 σκελίδα σκόρδο πολύ πολύ ψιλοκομμένη προσθέτουμε κι ένα ποτήρι νερό.




Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά προς δυνατή.Τοποθετούμε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψάκι ,η πυρέξ,ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου ,μόλις περάσει η μισή ώρα βάζουμε την αν΄τίσταση του φούρνου μας στον αέρα από πάνω και αφήνουμε να ροδίσουν ,αν δεν έχετε αέρα στο φούρνο στο γκριλ λίγο στο τέλος για 5 -10 λεπτά θα το δείτε να πάρει χρώμα .Αν δείτε ότι κατά την διάρκεια που ψήνονται χρειαστούν νεράκι προσθέστε λίγο -λίγο ζεστό μην κόψετε την βράση τους .Σερβίρονται με μακαρόνια,πατάτες τηγανιτές ,η με ρυζάκι ,ακόμα και σκέτα για μεζεδάκι!! καλή σας όρεξη γίνονται πεντανόστιμα!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Λουκουμάδες !!

Λατρεία !!! Αφράτοι τραγανοί τέλειοι !!!

Κομμάτια: 30-40

Υλικά

    500 γρ. αλεύρι, κατά προτίμηση «σκληρό»
    500 γρ. νερό χλιαρό (όχι καυτό!)
    1 κ.γ. αλάτι
    1 κ.γ. ζάχαρη
    20 γρ. μαγιά νωπή
    μέλι για το μέλωμα
    λάδι για το τηγάνισμα
    καρύδια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
    κανέλα για το πασπάλισμα




Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.




Βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Ανακατεύουμε τον χυλό και με δυο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι (δηλαδή με το ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το χυλό και με το άλλο τον σπρώχνουμε να πέσει στο λάδι). Άλλος τρόπος είναι παίρνουμε με ένα κουτάλι σούπας χυλό τον βάζουμε στην ανοικτή παλάμη την κλείνουμε σαν γροθιά και πάλι με το κουτάλι παίρνουμε αυτό το μείγμα που θα βγει από πάνω από τον αντίχειρα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι --πιστεύω να το καταλάβατε όπως σας το είπα -- το κουτάλι κάθε φορά θα το βουτάμε σε ένα ποτήρι με νερό που θα έχουμε κοντά .Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντας τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τους σερβίρουμε περιχυμένους με μέλι και πασπαλισμένους με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια ή σουσάμι κι αν είναι καλοκαιράκι βάζουμε και παγωτάκι δίπλα !! Φτιάξτε τους κι απολαύστε !!!

Tip
Αν θέλουμε να τους σερβίρουμε ως αλμυρό κέρασμα, μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό μπαχαρικά και ξερά μυρωδικά της αρεσκείας μας π.χ. ρίγανη, θυμάρι, πάπρικα, πιπέρι κ.ά. Στο σερβίρισμα τους πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.


Την συνταγή την έφτιαξα από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φράουλα σορμπέ απολαυστικό !!!

Δροσερό και απολαυστικό !!!

Υλικά Συνταγής

    500 γραμμ. φρέσκιες φράουλες
    170 γραμμ. ζάχαρη
    170 γραμμ. νερό
    1/4 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Διαλέγουμε φράουλες ώριμες, κατακόκκινες και σφιχτές. Τις πλένουμε καλά, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις αλέθουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι και τα βάζουμε να βράσουν.

Ανακατεύουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει βράση. Από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός, το αφήνουμε 3΄ ακόμα, σταματώντας το ανακάτεμα. Το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει καλά, ρίχνουμε το σιρόπι και το λεμόνι στις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε το μείγμα με σύρμα και αν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε να παγώσει και να σφίξει. Αλλιώς, το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει ελαφρά και το χτυπάμε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει.

Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία 2-3 φορές ακόμα, μέχρι να παγώσει τελείως το σορμπέ. Όσο πιο πολλές φορές επαναλάβουμε το χτύπημα τόσο πιο αφράτο θα γίνει το σορμπέ.

Συμβουλή

Όταν φτιάχνουμε σιρόπι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έρθει το σιρόπι σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να βράζει, δεν ανακατεύουμε ξανά γιατί θα κρυσταλλιάσει.

Την συνταγή την φτιάχνω από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανακότα με μαστίχα !!!

Θα το φτιάχνετε συχνά !!!

Υλικά

    500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
    500 γρ. γάλα πλήρες
    120 γρ. ζάχαρη
    4 γρ. κρύσταλλοι μαστίχας
    15 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα

   

Διαδικασία
Βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό το οποίο βάζουμε στο ψυγείο όση ώρα προετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Κοπανίζουμε τη μαστίχα στο γουδί με 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και, όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 45°C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή δοκιμάζουμε στα χείλια μας - πρέπει να το νιώθουμε ζεστό), προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
Οταν το μείγμα κοχλάσει, προσθέτουμε τις ζελατίνες (καλά στυμμένες), ανακατεύουμε με σπάτουλα, κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας καλά. Για πιο λείο αποτέλεσμα, ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 ατομικά μπολ ή φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να πήξουν καλά. Ξεφορμάρομαι τις πανακότες βυθίζοντας για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορμάκι σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Σερβίρουμε σε πιάτο συνοδεύοντας με γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι βύσσινο.

Την συνταγή την έφτιαξα από τις γλυκές ιστορίες.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί !!!

Ωραιότατο και πρωτότυπο μεζεδάκι για το ουζάκι σας.Πρόκειται για έναν από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες,
Με πολύ απλή αλλά νόστιμη γέμιση, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Φτιάξτε τις και είναι σίγουρο θα σας αρέσουν πολύ !!

Υλικά συνταγής

    10-12 πιπεριές Φλωρίνης
    250 γρ. τυρί φέτα μπορείτε να το μοιράσετε σε ίσα μέρη φέτα -ανθότυρο
    2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια
    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
Τριμμένο μαλακό τυρί
    αλάτι – πιπέρι
    ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

    Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε στην μέση να ανοίξουν , Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.
    Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι.
 Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον [προαιρετικά] τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι λίγο αλάτι και πιπέρι.
    Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού παίρνετε από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές. [για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα].
    Τοποθετείτε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ, με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί  και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ψήστε στο γκρίλ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πράσινες ή κέρατο  πιπεριές  ανάμικτες.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Greek Lovers Pizza με τη ζύμη από γιαούρτι & αλεύρι!!!


Λεπτή ζύμη ιταλική!!! Μοσχομύρισε όλη η γειτονιά !!! Δοκιμάστε τη ζύμη και εσείς!!!


Η πιο γρήγορη και εύκολη ζύμη για Πίτσα!!!



Συνταγή εκτέλεση:
Ζυμώνουμε μια κούπα γιαούρτι με μία κούπα αλεύρι,αν χρειασθεί βάζουμε λίγο παραπάνω μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη.
Σε μια λαμαρίνα βάζουμε μια λαδόκολλα και ανοίγουμε με τα χέρια την ζύμη.
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 160 βαθμούς και αρχίζουμε και στρώνουμε με ότι θέλουμε.


Λίγη σάλτσα με σκόρδο διάφορα τυριά,γαλοπούλα,Μπέικον και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
 Έβαλα ντομάτα σάλτσα, φέτες ντομάτας, φέτα, κρεμμύδια, ελιές και ρίγανη. Όταν την έβγαλα από το φούρνο έριξα και λίγο ελαιόλαδο

Καλή μας όρεξη!!!
Marilena Pappa - Μαρία Χατζηφωτίου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ρύζι με φρέσκια ντομάτα & κουρκουμά !!!




Μία πολύ ωραία και γρήγορη συνταγή με το απόλυτο καλοκαιρινό λαχανικό την ντομάτα !!! Δεν φαντάζεστε πόσο νόστιμο και χορταστικό είναι !!!


 Στα απλά είναι τα νόστιμα !!!
Μελωμένη η σαλτσούλα του που νοστιμεύουν πολύ τις μικρές μπουκίτσες ψωμάκι ολικής άλεσης !!! Δοκιμάστε το ελαφρύ και πανεύκολο !!

Υλικά για 3 μερίδες

5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 με 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
3 πολύ ώριμες ντομάτες λιωμένες με το χέρι ξεφλουδισμένες
αλάτι -πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1 πρέζα κουρκουμά
1 κύβο κνορ
1 κουτ γλυκού δυόσμο 
1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
4 ποτήρια νερού νερό 
2  φέτες ψωμί κομμένο σε κυβάκια μικρά έβαλα ολικής




 Εκτέλεση
 Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι μαζί με το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες με το χέρι σε κομμάτια και με ξύλινη κουτάλα τα ανακατεύουμε σοτάροντας για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό το αλάτι το πιπέρι τον κουρκουμά τον κύβο τον δυόσμο την ζάχαρη και μόλις πάρει βράσει προσθέτουμε το ρύζι αφού πρώτα το ξεπλύνομαι .



Μαγειρεύουμε μέχρι να το δούμε να μελώσει περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα κυβάκια ψωμιού ,
Αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις κλείνουμε το μάτι το αφήνουμε λίγα λεπτά επάνω στο μάτι τραβάμε μετά την κατσαρόλα και σερβίρουμε !! Καλή όρεξη !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Aφράτα μαστιχωτά πανεύκολα πεντανόστιμα τσουρέκια !!!



Τα πιο ΑΦΡΑΤΑ μαστιχωτά μυρωδάτα τσουρέκια για το κολατσιό ,τον καφέ μας !!! Πεντανόστιμα,πανεύκολα και χωρίς μίξερ!!!

Δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ με ΟΛΑ τα ΜΥΣΤΙΚΑ πατώντας τα κόκκινα  γράμματα ΕΔΩ : https://youtu.be/ecKio0Bz6YA







Δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ με ΟΛΑ τα ΜΥΣΤΙΚΑ πατώντας τα κόκκινα  γράμματα ΕΔΩ : https://youtu.be/ecKio0Bz6YA






Δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ με ΟΛΑ τα ΜΥΣΤΙΚΑ πατώντας τα κόκκινα  γράμματα ΕΔΩ : https://youtu.be/ecKio0Bz6YA





Δείτε το βίντεο που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ με ΟΛΑ τα ΜΥΣΤΙΚΑ πατώντας τα κόκκινα  γράμματα ΕΔΩ : https://youtu.be/ecKio0Bz6YA

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Τυροπιτάκια κουρού με λίγα υλικά!!!


Υπέροχη μπισκοτένια κρούστα με λαχταριστή γέμιση μας προσφέρει απόλαυση!!!

Υλικά
1 βιτάμ,
2 αυγά,
1/2 ποτ γάλα,
3,5 κούπες αλεύρι,
1 φακ μαγιά,
1κσ ζάχαρη,
1κγ αλάτι.
και ένα κρόκο αυγού για την επάλειψη..!!!


Τι κάνουμε
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και  ρίχνουμε το γάλα χλιαρό που μέσα έχουμε διαλύσει την μαγιά το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου-- το αλεύρι όσο πάρει εγώ έριξα 3,5 κούπες μαλακό την  ζάχαρη και αλάτι αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Ανοίγουμε με το χέρι βάζουμε τυρί και αλοίφουμε με τον κρόκο αυγού, Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς - έψησα 15 λεπτά. ΕΊναι πεντανόστιμα !!!





Για την γέμιση
800 γρ κιμά,
4 φρέσκα κρεμμυδάκια,
1 ξερό, κρεμμύδι,
1 σκόρδο,
λίγο κρασί,
λίγο κεφαλοτύρι


Τσιγαρίζουμε  πρώτα τον κιμά, προσθέτουμε τα τα κρεμμύδια το σκόρδο.
Σβήνουμε με κρασί, λίγο νεράκι. 20' ώσπου πιεί τα υγρά του.
Γεμίζουμε στην μέση τα τυροπιτάκια τα  Κλείνουμε και ψήνουμε όπως λέω παραπάνω.Καλή όρεξη !!
Marilena Pappa συνταγή της Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".