Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Στριφτόπιτα με σοκολάτα !!!









 Φτιάξτε το όλοι δεν υπάρχει η γεύση του !!! Τραγανό φύλλο   με διάφορες σοκολάτες λιωμένες γρήγορη πανεύκολη ετοιμασία- σκέτη απόλαυση !!! Θα ξετρελαθούν όλοι !!!

Yλικά
    1 πακέτο φύλλο κρούστας «πολίτικο » της alfa- alfa pastry
    150 γρ. βούτυρο λιωμένο
     4 αυγά
     2  μασουράκια βανίλια
     1 πρέζα αλάτι
     150 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
     2 κουτάκια των 250 γραμ κρέμα γάλακτος
     1 σοκολάτα υγείας μεγάλο μέγεθος
     1 σοκολάτα γάλακτος έβαλα  1 μεγάλη Lakta
     6 κουταλιές γεμάτες σούπας μερέντα
     Αν θέλετε προαιρετικά λίγα τριμμένα φουντούκια ή καρύδια -εγώ δεν έβαλα


     Τι κάνουμε
 Βάζουμε σε μπολ τις κρέμες γάλακτος μαζί με τις βανίλιες -ανακατεύουμε κι αφήνουμε .
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 αέρα.


Βουτυρώνουμε ένα 34αρι ταψάκι και ανοίγουμε τα φύλλα τα στρίβουμε και κάνουμε σαλιγκαράκια το ένα κολλητό με το άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί και να τελειώσει όλο το φύλλο.Δείτε φωτογραφίες.



 Αμέσως μετά έχουμε λιώσει το βούτυρο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου.



 Το πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη ζάχαρη και λίγο κακάο και ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να το δούμε να πάρει χρώμα .



Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο σπάμε τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις απλώνουμε εναλλάξ επάνω στο ψημένο φύλλο .Επίσης βάζουμε εδώ κι εκεί τις κουταλιές μερέντας .


Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά πολύ καλά με τον αυγοδάρτη προσθέτοντας μέσα το αλάτι και την ζάχαρη .
Μόλις χτυπηθούν πολύ καλά ρίχνουμε μαζί και την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες που είχαμε να περιμένει.


Ανακακατεύουμε πολύ καλά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις σοκολάτες .


Ψήνουμε περίπου για άλλα 20 λεπτά μέχρι να το δούμε να φουσκώνει και να παίρνει ωραίο χρώμα .






Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και .. ορμάμε !!!! Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρχική συνταγή Αργυρώ Μπαρμπαρήγου -άλλαξα ορισμένες λεπτομέρειες .

      

                 







Τυρόπιτα με τυρί και μπεσαμέλ !!!


Σούπερ γευστική και απολαυστική !!!

Υλικά
300 γρ φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 κούπα τυρί γκούντα
2 αυγά
λίγο αλάτι κ πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
2 κουταλιές βούτυρο εγώ  έβαλα φυτίνη
3 κουταλιές καλά γεμάτες αλεύρι
1 κούπα γάλα γεμάτη
μοσχοκάρυδο

Για το φύλλο
2 φύλλα έτοιμα σφολιάτα







Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που καίει στην φωτιά έβαλα μέσα το βούτυρο και το αλεύρι ανακάτεψα  καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσουν πρόσθεσα το γάλα και μόλις έπηξε το κατέβασα από την φωτιά



Μέσα στην μπεσαμέλ έσπασα με τα χέρια μου την φέτα,πρόσθεσα τα υπόλοιπα τυριά χτύπησα τα αυγά και τα έριξα και αυτά μέσα, έριξα λίγο μοσχοκάρυδο ,αλάτι, και πιπέρι τα ανακάτεψα όλα μαζί καλά έστρωσα το πρώτο φύλλο στο ταψί αφού πρώτα είχα λαδώσει το ταψί έριξα το μείγμα και από πάνω έβαλα το άλλο φύλλο,έριξα σουσάμι χάραξα ελαφρά με το μαχαίρι και έψησα σε αέρα για 45 λεπτά στους 180-200 βαθμούς...!!

Gogo Samiou -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κρεμμυδοκεφτεδάκια !!!

Απίθανοι κεφτέδες γλύκισμα σκέτο !!!

Υλικά και εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ,βάζουμε 2 αυγά,αλάτι,μαύρο πιπέρι,μπόλικο άνηθο και δυόσμο,1 μπέικιν και καλαμποκάλευρο τόσο όσο να γίνουν ένας υπέροχο μείγμα  να στέκεται λίγο στο κουτάλι μας !!!
Παίρνουμε κουταλιές και ρίχνουμε στο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .
Τους ακουμπάμε λίγο στο χαρτί κουζίνας και μετά ...τους εξαφανίζουμε !!
Τηγανίζουμε σε μπόλικο καλαμποκέλαιο !!!Καλοφάγωτα!!!

Μαρία Χατζηφωτίου -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πολίτικο Θεσσαλονίκης !!!

   
Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα! Γνωστό και ως πολίτικο Θεσσαλονίκης. Απίστευτο αποτέλεσμα !!!


Υλικά:

Για τη βάση:
*2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
*1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
*250 ml φρέσκο γάλα
*1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
*1 κ.γ. μαγειρική σόδα
*1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι:
*2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
*2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
*1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
*600 ml γάλα [ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας] *κανέλα για πασπάλισμα



Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε [ή τοποθετούμε λαδόκολλα] σε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.

Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα με τη σόδα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.


Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8′ [από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού] κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση. Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.




Για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ 5′ το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση. Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
Από  My-Greekitchen

Τυροπιτάκια κουρού !!!

 Υπέροχα τυροπιτάκια με κρούστα όνειρο και γέμιση τυρένια!!
Τέλεια συνταγή!!! Ωραία εμφάνιση !!!

Έκανα διπλή δόση και έβαλα :
1 Βιτάμ
1ποτηρι λάδι
2 γιαούρτια τοταλ
2 φαρίνα απ

Γέμιση :
1/4 φέτα
1/4 μυζήθρα
3-4 κ.σ.τυρί κρέμα




Ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και τα λιώνουμε....σε ένα σκεύος
Ρίχνουμε το Βιτάμ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου το λάδι το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά ....μετά ρίχνουμε το αλεύρι και Ζυμώνουμε.



Ανοίγουμε μικρά κομμάτια βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί και κλείνουμε με ένα πιρουνάκι.... περνάμε από πάνω με αυγό ρίχνουμε λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 200' μέχρι να ροδισουν✓

 Marina Hatzidaki "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


Πατατοκολοκυθοκεφτέδες !!!

 Απίθανοι τραγανοί πεντανόστιμοι από Σάμο με αγάπη ♥♥ !!!!

Υλικα

2 πατάτες βρασμένες oxι καλά, και τριμμένeς στον τρίφτη
2 κολοκυθάκια τριμμένα χωρίς τα υγρά τους
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 αυγά
1 κούπα τυρί φέτα η άλλο τυρί της αρεσκείας σας
3 κουτ της σούπας δυόσμος
λίγο αλεύρι
1 κουτ του γλυκού μπέικιν
Αραβοσιτέλαιο
Αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μαζί  να γίνει χυλός που να στέκεται στο κουτάλι .
Παίρνουμε με 2 κουτάλια από το μείγμα για να βγούν  φουσκωτά και στο σχήμα που βλέπετε και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό αραβοσιτέλαιο!!

Gogo Samiou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

H πιό εύκολη τούρτα παγωτό σοκολάτα καραμέλα !!!



Απίστευτα εύκολη !!!! Δειτε το βιντεάκι  για βοήθεια και φτιάξτε την !!!!


Υλικά (Ingredients):
170γρ. ζάχαρη (170gr. sugar)
120γρ. αλεύρι (120gr. flour)
30γρ. κακάο (30gr. cocoa)
10γρ. κορν φλάορ (10gr. cornstarch)
1/2 κ.γ. αλάτι (1/2 tsp salt)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 tsp baking powder)
75γρ. ηλιέλαιο (75gr. sunflower oil)
140γρ. νερό (140gr. water)
2 μεγάλα αυγά (2 large eggs)
60γρ. φιστίκια (60gr peanuts)
400ml κρέμα γάλακτος (400ml whipping cream)
400γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (400gr. dulce de leche)
100γρ. σοκολάτα γάλακτος (100gr. milk chocolate)
70γρ. κρέμα γάλακτος (cream)












 Δείτε την εκτέλεση  της  συνταγής με ΟΛΑ τα ΜΥΣΤΙΚΑ πατώντας εδώ: https://youtu.be/VcMy3rTCx2o

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα oreo !!!


Φωτογραφίες και εκτέλεση συνταγής  Αικατερίνη Διαμαντοπούλου.

 Σοκολατένια απόλαυση με γεύση oreo ΜΟΝΟ με 5 ευρώ !!

ΥΛΙΚΑ

1 Πακέτο OREO με γεύση βανίλιας
2 κουβερτούρες γάλακτος
1 κρέμα γάλακτος 125m
1 κουτάλια μέλι
λίγο Βιτάμ
κουταλιά του γλυκού νες καφέ προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυμματίζω τα μπισκότα στο Μούλτι λιώνω 3 κουτ σούπας καλά γεμάτες βιτάμ τα ανακατεύω μαζί το στρώνω σε ένα σχεδόν βαθύ δισκάκι.
Σε κατσαρολάκι λιώνω την κρέμα γάλακτος με την κουβερτούρα το μέλι τον καφε τα ρίχνω πάνω στο μπισκότο και μετά βάζω στο ψυγείο να παγώσει και γαρνίρω με σαντιγί.
Η σοκολάτα στην αρχή είναι αραιή μην σας τρομάζει παγώνει εύκολα.
Μπορείτε να τι βάλετε και σε σε ατομικά κυπελάκια η ποτήρια!!
 Στο τέλος εβαλα lemon curd και λίγη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο.



 lemon curd ΚΡΕΜΑ

 Φτιάξτε αυτή την τέλεια κρέμα και χρησιμοποιήστε την σαν γέμιση σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ ή ακόμα και σαν λαχταριστό άλειμμα στο ψωμί!

Υλικά Συνταγής

    Για τα βάζα των 250 ml
    2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
    3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα και 200 ml χυμό)
    1-1/3 φλ. ζάχαρη
    1 μπαστουνάκι (125 γραμμ.) βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
    1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
    Για τη φύλαξη
    2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
    2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών

Εκτέλεση
1. Διαλέγουμε ακέρωτα λεμόνια. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Τα ξύνουμε με μια ξύστρα. Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε για να χρησιμοποιήσουμε και τον χυμό τους..
2. Σε μικρή κατσαρόλα με χοντρή βάση τοποθετούμε το αυγό και το χτυπάμε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε απλά να σιγοβράζει για 1΄, ανακατεύοντάς τη συνεχώς. Την αποσύρουμε από τη φωτιά.

3.Για την σωστή συντήρηση της κρέμας: Γεμίζουμε τα ζεστά αποστειρωμένα βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα. Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα.

Τρόποι σερβιρίσματος: Αλείφουμε την κρέμα σε ψωμί, γεμίζουμε κέικ ή τούρτες, γαρνίρουμε τάρτες κ.λπ.
Αργυρώ Μπαρμπαρήγου η συνταγή της κρέμας

Εκτέλεση φωτο  Αικατερίνη Διαμαντοπούλου.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρονόπιτα απλά τέλεια & απλή !!!!



Μία πολύ εύκολη γευστικότατη και γρήγορη μακαρονόπιτα που ετοιμάζετε  σε χρόνο μόνο όσο θέλουν τα μακαρόνια βράσιμο !!! Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτό το φύλλο που σας δείχνω θα σας  λύσει τα χέρια και φτιάξτε μαγειρικά θαύματα σε ελάχιστο χρόνο !!! Μου έλυσε τα χέρια όταν το δοκίμασα μια και μας αρέσουν οι πίτες αλλά δεν έχω χρόνο να ανοίγω φύλλο συν την φασαρία . Αχ μόνο  να δαγκώνεις και να ακούς αυτό το ..κρατς ..!!!!
Έρχονται και γλυκές προτάσεις δοκιμάστε το κι εσείς θα ενθουσιαστείτε σίγουρα  !!!!

Υλικά
1 συσκευασία φύλλο Alfa τόσο απλά
300 γραμ μακαρόνια  για παστίτσιο
1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
2 αυγά
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι
λίγο γκούντα ή ότι άλλο τυρί έχετε -προαιρετικά-
αλάτι λίγο -πιπέρι κι αν σας αρέσει λίγο μοσχοκάρυδο -εγώ δεν βάζω -



Τι κάνουμε
Το υπέροχο πραγματικά αυτό φύλλο λέει να μην το ξεπαγώσουμε όπως το έφτιαξα στην τυρόπιτα που σας έδειξα .
Εδώ πειραματίστηκα και το ξεπάγωσα και αφού λάδωσα το ταψάκι ακούμπησα το φύλλο και με το χέρι το άνοιξα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού-- Νο 35με 38-
Εβρασα τα μακαρόνια τα σούρωσα τα έβαλα σε μία λεκανίτσα και σε ένα  μεγάλο μπολ έσπασα τα αυγά- έριξα την φέτα -το γάλα -αλατοπίπερο-το λάδι -τα ανακάτεψα καλά και τα έστρωσα πάνω στο φύλλο .Σκέπασα με το άλλο αφού το είχα ανοίξει κι αυτό όπως το πρώτο- την έκλεισα γύρω γύρω -που κι ανοιχτή να μείνει δεν παθαίνει τίποτα ..χάιδεψα την επιφάνεια με λαδωμένο χέρι λίγο έβρεξα μετά το χέρι μου στην βρύση και ράντισα όλη την επιφάνεια μόνο τίναγμα όχι να πέσουν νερά ..  και ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 35 λεπτά 180 αέρα να δείτε να ψηθεί το φύλλο και να πάρει το ωραίο χρώμα .
Είναι τέλεια δοκιμάστε την κι εσείς με αυτό το φύλλο που και να μείνει δεν πανιάζει απ ότι  είδα !!!


Εννοείτε ότι μπορείτε να προσθέσετε ότι επιθυμείτε εγώ την έκανα λιτή σκέτη και ...εξαφανίστηκε !!!
Στην μισή έριξα λίγα κομματάκια ψιλοκομμένη γαλοπούλα από πάνω πριν σκεπάσω -τέλεια !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ