Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Παντεσπάνι αφράτο κι εύκολο !!!



Το πιο Εύκολο και ΑΦΡΑΤΟ Παντεσπάνι - The best Sponge Cake Ever !!!

Ιδανικό για τις σπιτικές τούρτες  που θα φτιάχνετε έτοιμο σε 1 λεπτό !!!

ΔΕΙΤΕ την  εκτέλεση ...πατώντας  το βίντεο στο τέλος !!

Υλικά







ΔΕΙΤΕ το βίντεο κάτω ακριβώς .




MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες στο φούρνο --αλλιώς ..!!!

 





Πολύ ωραία ιδέα ,πολύ ωραία γεύση,πολύ γρήγορο -πρωτοτύπησε με κάτι διαφορετικό και πεντανόστιμο !!! Πολύ ωραίο και για μπυρίτσα ή κρασάκι συνοδευτικό !!



Υλικά
Πατάτες καλοσχηματισμένες μέτριες σε μέγεθος-ποσότητα μετράμε-
1 κουταλιά μεγάλη σούπας θυμάρι
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
αλάτι -πιπέρι
1 χούφτα τυρί τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
λίγα κλωναράκια μαιντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλίες βούτυρο

 Τι κάνουμε
Κθαρίζουμε απ έξω τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε λεπτές φετούλες με το μαχαίρι ή άν έχετε με το ειδικό εργαλείο ,πρέπει να είναι ισόπαχες .
Για να μην περισσεψουν ή μας λείψουν έχουμε κοντά την φόρμα με τις θηκούλες και γεμίζουμε κάθε φορά για να δουμε πόσες θα χρειαστούμε .




Λιώνουμε το βούτυρο.


Αδειάζουμε σε μπολ τις πατάτες από τα φορμάκια και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά μαζί και το λιωμένο βούτυρο .
Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με τα χέρια .



Αρχίζουμε και στοιβάζομαι μέσα στις βουτυρωμένες θηκούλες η οποίες καλό θα είναι να είναι αντικολλητικές --εγώ κόλλησα λίγο -- τις πατάτες προσέχοντας να βάζουμε από κάτω τις μεγαλύτερες σε μέγεθος κι επάνω επάνω τις πιο μικρές σχηματίζοντας βουναλάκι .
Οτι περισσέψει από το μείγμα το βάζουμε σε όλες τις πατάτες από πάνω στο τέλος ..



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 με 190 βαθμούς περίπου 30  λεπτά να δούμε να πάρουν χρώμα και να ψηθούν να πάρουν και χρώμα .
Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και σε λίγα λεπτά με σπατουλίτσα βγάζουμε τις πατάτες ..κι έτοιμες ..δεν προλαβαίνεις να τις δεις εξαφανίζονται !!! Καλή όρεξη !! Αξίζει !!






Εγινε τόσο νόστιμο να το φτιάξετε κι εσείς !!!







Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Πέρκα μαριναρισμένη στον φούρνο !!!

 Με 5.60 ευρώ κόστος απίθανο ψαράκι χωρίς καθόλου κόκκαλα που αρέσει σε μικρούς μεγάλους !! Μερίδες 3 !!! Απίστευτη νοστιμιά !!!



Υλικά
1 συσκευασία πέρκα

Μαρινάδα 
2 λεμόνια τον χυμό
1/2 πιπεριά πράσινη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
1 κουταλιά κοφτή μουστάρδα
χυμό από 1 πορτοκάλι
4 κουταλιές σούπας λάδι
1 κουπάκι του καφέ νερό
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό 
αλάτι -πιπέρι
λίγο κουρκουμά --εδώ μου έπεσε λίγο παραπάνω  εμένα εσείς προσέξτε--
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλι και τα αλέθουμε καλά .
 

Ρίχνουμε την μαρινάδα μέσα στο ταψάκι που θα ψήσουμε το ψάρι .
Τοποθετούμε το ψάρι μέσα στο ταψί μέσα στην μαρινάδα και το γυρίζουμε κι από τις δύο πλευρές να πάει παντού.


Αφήνουμε για μισή ωρίτσα σκεπασμένο να τραβήξει τις μυρωδιές του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα μέχρι να ψηθεί η πέρκα .
Περίπου 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο . Π ε ν τ α  ν ό σ τ ι μ ο !!!



Συνοδεύουμε με σαλάτα ότι κι όποια μας αρέσει .
Εδώ σαλάτα με λάχανο μαρούλι ντομάτα καρότο φρέσκο κρεμμυδάκι ελίτσες και κράνμπερι λάδι αλάτι λίγο και μηλόξυδο !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Κοτόπιτα !!!



Καταπληκτική κοτόπιτα !!!

Πατήστε και δείτε την εκτέλεση σε βίντεο από την φίλη της σελίδας Ελένη την ευχαριστώ πολύ !!!

Υλικά

Περίπου 1 1/2 κιλό κοτόπουλο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μπουκάλι νερό
100 γραμμάρια γάλα
πιπέρι
αλάτι
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
5 αβγά
200 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού λειωμένο φυτικό βούτυρο
1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γραμμάρια)




English language

About 1 1/2 kilo of chicken
2 big onions
1 bottle of water
100gr of milk
Pepper
Salt
1 tea spoon nutmeg
5 eggs
200gr grated graviera(Greek yellow cheese)
1 tea cup melted vegetable butter
1 pack crust layers(450gr)

Πατήστε να δείτε το βίντεο από κάτω .


Παγωτό σάντουιτς με παντεσπάνι !!!




Το πιο εύκολο και πεντανόστιμο Παγωτό Σάντουιτς που υπάρχει!Φτιάξτε το ΤΩΡΑ! Ιδανικό και δροσερό για τις ζεστές μέρες που έρχονται!!

Για να το φτιάξετε σύμφωνα με τις οδηγίες εκτέλεσης πατήστε στο τέλος το βιντεάκι.














 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ