Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Nτοματοκεφτέδες φούρνου !!!

Ντοματοκεφτέδες φούρνου πεντανόστιμοι !!!

 Υλικά 
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους μικρούς
ψιλοκομμένο βασιλικό δυόσμος άνηθο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
1 αυγό
5 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
100 γραμ τυρί τριμμένο - εγώ χρησιμοποίησα κασέρι
Αλάτι πιπέρι θυμάρι από λίγο.

 Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύομαι καλά με ένα κουτάλι.
Πλάθουμε σε κεφτέδες τους περνάμε από τριμμένη φρυγανιά -στρώνουμε χαρτί ψησίματος στο ταψί προθερμαίνουμε τον φούρνο 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25 λεπτά --ή αλευρώνουμε και τηγανίζουμε .

*Αν δεν πλάθονται προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα,.Καλή όρεξη !!!

George Chatzigiatroydakis 




MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



Μουσακάς !!!!



 Το αγαπημένο μας παραδοσιακό φαγητό !!!


Υλικά
μελιτζάνες -ποσότητα ανάλογα το ταψί σας- για του φούρνου 4 με 5
λίγο ελαιόλαδο
600 γραμ κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
7 κλωνιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
μπαχαρικά διάφορα
1 κουταλιά σούπας πελτέ
3 ώριμες τριμμένες ντομάτες
αλάτι πιπέρι
1 παξιμάδι τριμμένο ή φρυγανιά γαλέτα έτοιμη τριμμένη
πατάτες -ποσότητα να γεμίσει το ταψί σας



Κόβω τις μελιτζάνες και τις βάζω 1 ώρα στο αλατόνερο.
Τσιγαρίζω με ελαιόλαδο τον κιμά και προσθέτω 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και λίγο σκόρδο.
Τσιγαρίζω για 5 λεπτά και σβήνω με λίγο κόκκινο κρασί.
Προσθέτω τον μαϊντανό και τα μπαχαρικά τον πελτέ την τριμμένη ντομάτα και πολύ λίγο νερό.
Βράζω μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά.



Ξεπλένω τις μελιτζάνες καλά και τις λαδώνω ελαφρά.
Τις στρώνω σε ταψί και τις ψήνω για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς -το ίδιο κάνω και με τις πατάτες αφού τις κόψω σε ροδέλες χοντρούτσικες.
Εβαλα στο μούλτι ένα παξιμάδι το έκανα σκόνη και το έριξα στον πάτο του ταψιού να μην κολλήσουν οι πατάτες από την μια και να απορροφήσουν και τα υγρά του φαγητού.
Στρώνω πατάτες κιμά μελιτζάνες κιμά και ετοιμάζω την μπεσαμέλ .



4 αυγά
180 γραμ αλεύρι
150 γραμ βούτυρο
1,5 λίτρο γάλα
αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο.
Σε κρύο γάλα προσθέτω το αλεύρι τα αυγά -μόνο τους κρόκους-το βούτυρο τα μπαχαρικά και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς ,μόλις πάρει βράσει και δέσει η κρέμα σβήνουμε την φωτιά και την ρίχνουμε επάνω από τον κιμά ,από πάνω ρίχνω τυρί ψήνουμε για μία ώρα περίπου .Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 George Chatzigiatroudakis



 .

   
   
   
   
   

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

*Γαριδούλες με σάλτσα !!!!

 Οπως ολα τα φαγητά τις σελίδας -εύκολο και πολύ νόστιμο !!! Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει αλλά και σκέτες σαν μεζεδάκι με παγωμένη μπυρίτσα είναι ότι πρέπει !!

    Υλικά
    500 γρ. γαρίδες ξεφλουδισμένες μικρές -τις πουλάνε έτοιμες -
    5 κουταλιές λάδι
    2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    1 σφηνάκι ούζο
    2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή πολύ-πολύ ψιλοκομμένες
    5 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
    1 κουταλιά σούπας  ντοματοπελτέ
    1 κούπα νερό (αν θέλουμε διαλύουμε 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών βιολογικό
    αλατοπίπερο
    λίγο μαϊντανό για γαρνίρισμα

Πως μαγειρεύουμε

Στην κατσαρόλα όταν κάψει το λάδι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ διαλυμένο στο ζωμό ή στο νερό,το ούζο και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας πιο συχνά προς το τέλος.
Προσέχουμε να έχουν μείνει λίγα υγρά στη σάλτσα, γιατί στη συνέχεια θα ρίξουμε τις γαρίδες και πρέπει να τις σιγοβράσουμε μόνο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στα 10 λεπτά η σάλτσα να είναι πηχτή και να μη χρειαστεί να παρατείνουμε το βράσιμο, γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν.
Σερβίρουμε το φαγητό και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κότσι στον φούρνο με πατάτες!!!

    Ενα πολύ εύκολο αλλά και πολύ γευστικό φαγητό !!!

Υλικά 
1 χοιρινό κότσι (περίπου 1 κιλό)
    5 σκελίδες σκόρδο
    3 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
    αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    1 κύβο λαχανικών
    100 ml ελαιόλαδο
    χυμό ενός λεμονιού

Για το μαρινάρισμα:
αλάτι, πιπέρι
σκόνη μουστάρδας
μπίρα
2 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κότσι. Το στεγνώνουμε και το χαράζουμε. Το βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος  το οποίο γεμίζουμε με μπίρα μέχρι να σκεπαστεί το κότσι (αν δεν σκεπαστεί πολύ καλά, απλώς το γυρίζουμε σταδιακά). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόνη μουστάρδας και 2 φύλλα δάφνης. Αφήνουμε το κότσι να μαριναριστεί  μία ολόκληρη νύχτα, γυρίζοντάς το συχνά.
Χρησιμοποιούμε γάστρα ή ταψί. Στον πάτο βάζουμε κλωναράκια δεντρολίβανου, τοποθετούμε από πάνω το κότσι μας, ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι, το λάδι, χυμό από ένα λεμόνι, έναν κύβο λαχανικών (αφού τον λιώσουμε σε ζεστό νερό) και λίγη ρίγανη κι ακόμα ένα κλωναράκι δεντρολίβανο από πάνω. Επίσης μέσα στη γάστρα βάζουμε και 5 σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις καθαρίσουμε (ολόκληρες). Δεν προσθέτουμε νερό, ψήνεται με τα ζουμιά του, αλλά παρακολουθούμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο.
Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο 200 βαθμούς , κι όταν βάλουμε μέσα το φαγητό χαμηλώνουμε στους 160°. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 2 ώρες. Αν χρησιμοποιήσουμε ταψί, το τυλίγουμε με λαδόκολλα.
Όταν γίνει το κότσι και έχει ροδοκοκκινίσει καλά, το βγάζουμε από το φούρνο.
Φτιάχνουμε μια συνοδευτική σάλτσα για το κρέας: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ζουμί που έχει μέσα η γάστρα (κοινώς το κατακάθι), προσθέτουμε λίγο αλευράκι (μια κουταλιά της σούπας) και λίγο κόκκινο κρασί, και τα βράζουμε ελάχιστα να ανακατευτούν τα υλικά και να γίνει ομοιόμορφη η σάλτσα. Την περιχύνουμε πάνω από το κότσι ή την βάζουμε σε μπολ.

Δεύτερος τρόπος είναι ο παρακάτω 

Αφού ψήσουμε μία ώρα το κρέας, βάζουμε και τις πατάτες τις οποίες τις έχουμε πλύνει και κόψει κυδωνάτες σε ένα μπολ ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι χυμό από 1 πορτοκάλι και 1 ποτήρι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κουταλιά τις σούπας μουστάρδα αλάτι πιπέρι .
Τα ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα και τις τοποθετούμε γεύρω γύρω από το κότσι και συνεχίζουμε να ψήνουμε για μία επιπλέον ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη μισή ώρα ερίπου για να πάρει το φαγητό χρώμα.
*Αν θέλουμε βαζουμε ολόκληρε πατατούλες μπεμπέ αφού τις πλύνουμε πολύ καλά --εγώ έχω ένα σφουγγαράκι για τα πιάτα που το χρησιμοποιώ μόνο γι αυτήν την δουλειά - μετά το πλύσιμο να τρίψω  απ´εξω τις πατάτες από την μεριά που είναι το σκληρό σαν σύρμα λίγο και πολλές φορές  ψήνω με πατάτες χωρίς να είναι καθαρισμένες με την υπόλοιπη διαδικασία ίδια .Καλή όρεξη !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρά κουλουράκια φανταστικά !!!


Αλμυρά κουλουράκια φανταστικά που λιώνουν στο στόμα !!!

Υλικά
300 γραμ βούτυρο φρέσκο
2 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
100 γραμ κεφαλοτύρι και 50 γραμ ακόμα για το πασπάλισμα
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Χτυπάμε το βούτυρο με τα αυγά.
Ρίχνουμε το τυρί το αλάτι και το μπέκιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι -τρίβετε στην αρχή αλλά όσο ζυμώνουμε φτιάχνει.
Οταν φτάσουμε στο σημείο να μην  κολλάει κάνουμε διάφορα σχήματα στρογγυλά ή μπαστουνάκια τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα τα αλείφουμε με κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό τα πασπαλίζουμε και με λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για 20 περίπου λεπτά.Καλή επιτυχία !!!

Πελαγια-Κωνσταντινος Χρηστιδη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Chocoflan το λένε αυτό το καταπληκτικό γλυκό !!!

Εγώ έφτιαξα μία κρέμα καραμελέ καί ένα κέικ λαδιού με κακάο καί τα πάντρεψα !!!

Για την καραμέλα
160 γρ ζάχαρη ,
40 γρ νερό ,
λίγες σταγόνες λεμονιού

Σε ενα μπρίκι ζάχαρη με νερό να βράσουν και να αρχίσει το σιρόπι να πέρνει χρώμα καραμέλας ,τότε προσθέτουμε το λεμόνι .Ρίχνουμε την καραμέλα στην στρογγυλή φόρμα κέικ αφού πρώτα την λαδώσουμε καλά.



Κρέμα καραμελέ
500 γρ γάλα
6 αυγά
150 γρ ζάχαρη
φλούδες λεμονιού


Το γάλα βανίλια το λεμόνι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά.
Ζέσταμα πολύ καλό,δεν χρειάζεται να βράσει.
Αυγά και ζάχαρη τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σουρωμένο το γάλα και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και την βανίλια..
Αφαιρούμε τον αφρό με μία νάυλον μεμβράνη που την βάζουμε από πάνω κ τραβάει τον αφρό .
Λαδώνουμε την φόρμα μας , ρίχνουμε πρώτα την καραμέλα που βράσαμε η οποία λογικά θα κρυσταλλώσει και μετά την κρέμα καραμελέ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς γιά 40-45 λεπτά σε ταψί Μπεν μαρί (μέσα σε ένα ταψί λίγο μεγαλύτερο απο την φόρμα μας) με πετσέτα στον πάτο του και 3 cm βραστό νερό .



Κέικ κακάου
200 γρ αλεύρι απ (farin up) κόκκινο
250 γρ ζάχαρη
35 γρ κακάο
320 γρ γάλα
100 γρ ηλιέλαιο
3 αυγά
1 βανιλίνη
1 πρεζα αλάτι
1 κουτ γλυκού μπέικιν παουντερ


Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα Ενώνουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί και προσθέτουμε το λάδι καί το γάλα ανακατεύοντας να γίνουν ομοιογενές μείγμα .
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να γίνε ομοιογενές μείγμα .


Μόλις βγάλουμε την κρέμα καραμελέ από τον φούρνο ρίχνουμε προσεχτικά το κέικ από πάνω και ψήνουμε για 55 λεπτά ακόμη μέσα στο Μπεν μαρί.
Τσεκάρομαι με μία οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε.
Βγάζουμε από τον φούρνο την φόρμα και αφήνουμε 2-3 ώρες να κρυώσει .
Σε μια πιατέλα αναποδογυρίζουμε την φόρμα και περιμένουμε 3-5 λεπτά να ξεκολλήσει .
Βάζουμε στο ψυγείο γιά 3-4 ώρες να παγώσει !!! Καλή επιτυχία!!!

George Chatzigiatroudakis--



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κούκις μπισκοτάκια !!!

 Φτιάχνουμε πανεύκολα τα δικά μας Κούκις !!!!

Υλικά
 400 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ βούτυρο σοφτ
10 γραμ μπέικιν παουντερ
300 γραμ ζάχαρη
2 αυγά
5 γραμ  αλάτι
2 μασουράκια βανίλιες
200 γραμ δάκρυ σοκολάτας-ή Κορν  φλέικς-ή ξηρούς καρπούς



 Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα ένα ένα τα αυγά.
Στην συνέχεια ενώνουμε όλες τις σκόνες σε ένα μπολ μαζί και κουταλιά κουταλιά το ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου .
Αφού ομογεννοποιηθούν προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή το δάκρυ σοκολάτας.
Φτιάχνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με κενό μεταξύ τους αφού πρώτα τα βουτήξουμε σε κορν φλεικς .
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 12 έως 15 λεπτά.

Aπό George Chatzigiatroudakis


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Γίγαντες στον φούρνο !!!

Μία πανδαισία γεύσεων και χρωμάτων!!!

Υλικά
500 γραμ γίγαντες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
 βραστό νερό

Αλατοπίπερο
1/ 2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
2 χοντροκομμένα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2 ντομάτες σε ροδέλες
πιπεριές κόκκινη  καρότα μαϊντανό

Εκτέλεση
Από το βράδυ βάζουμε τούς γίγαντες σε μπόλικο νερό .
Την άλλη μέρα το πρωί βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τούς γίγαντες να πάρουν μία βράση τούς στραγγίζουμε
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Προσθέτουμε μία κουταλιά πελτέ και μία ντομάτα τριμμένη
Προσθέτουμε τούς γίγαντες και βραστό νερό
Βράζουμε για 90 λεπτά
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.


Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί μας .
Προσθέτουμε αλατοπίπερο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε τους γίγαντες με 2 χοντροκομμένα κρεμμύδια σε ροδέλες 2 ντομάτες σε ροδέλες , πιπεριές , καρότα , μαϊντανό . και νερό .
Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά στους 160 με 180 βαθμούς .
Καλή σας όρεξη !!!
Συνταγή από George.Chatzigiatroudakis




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυροκροκέτες τραγανές !!!

Τραγανές τυροκροκέτες με φέτα και... απολαύστε τες με λίγο λεμόνι!


Υλικά για 15 τυροκροκέτες

    100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
    100γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο  τριμμένο
    1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
    40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1-2 κ.σ. γάλα
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι


    αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν
καλά.
    Καλύψετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετσι θα μπορέσετε να πλάσετε τις τυροκροκέτες ευκολότερα.
 Πλάσετε το μείγμα σε μικρές μπάλες και αλευρώστε τες καλά, τινάζοντας το περισσευούμενο αλέυρι.
 Τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, με αρκετό λάδι ώστε να τις καλύπτει, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Μεταφέρετε τις τυροκροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα σε  χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το περιττό λάδι. (Προσέξτε να τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε δόσεις κάθε φορά σε καυτό λάδι. Μην παραγεμίσετε  το τηγάνι γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και οι τυροκροκέτες θα χαλάσουν δεν θα γίνουν στρογγυλές και τραγανές .Σερβίρουμε με λεμονάκι !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μελιτζανοσαλάτα απλή & πεντανόστιμη !!!

Απλή ξεχωριστή και πεντανόστιμη !!

Υλικά

    4 μελιτζάνες μεγάλες κομμένες στη μέση
    2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
    ελαιόλαδο όσο θέλεις
    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
    λίγο ξύδι βάζω-- μηλόξυδο
    αλάτι
    πιπέρι
  

Διαδικασία
Βάζεις τις μελιτζάνες σε ταψί αντικολλητικό περασμένο λίγο με λάδι κομμένες στην μέση αφού πρώτα τις πλύνεις και τις σκουπίσεις σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ψήνεις σε δυνατό γκριλ.
Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζεις και αφαιρείς με ένα κουτάλι την ψίχα τους.
Σε ένα μπολ βάζεις την ψίχα της μελιτζάνας και την χοντροκόβεις.
Προσθέτει τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις αλάτι πιπέρι λίγο λάδι και το ξύδι -ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε να πετύχουμε την γεύση που μας αρέσει προσθέτοντας ξύδι ή αλάτι.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και κομμένη σε μικρά κυβάκια ντομάτα και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι -αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγα καρύδια ψιλοκομμένα.Καλή όρεξη !!!
Διατηρείτε στο ψυγείο σε μπολ κλειστό  .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φάβα αφράτη & νόστιμη !!!

Αφράτη πεντανόστιμη θρεπτική φάβα !!

Υλικά
    2 ½ φλιτζ. τσαγιού φάβα
    1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο
    αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
μαϊντανός  -ξερό κρεμμύδι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα με 8 φλιτζ. τσαγιού νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Οταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι ολόκληρο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ενδιάμεσα προσθέτουμε και το αλάτι μέχρι να χυλώσει η φάβα και να απορροφήσει όλο το νερό.
Οταν η φάβα είναι έτοιμη,την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από το μούλτι.
Χτυπάμε  καλά μέχρι να γίνει σαν πουρές την αδειάζουμε σε μπολ και όταν είναι να σερβίρουμε κόβουμε κρεμμύδι και μαϊντανό και τα ρίχνουμε από πάνω καθώς επίσης ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο μαζί και χυμό λεμονιού .Καλή όρεξη !!!

* Μπορείτε να παραλείψετε το πέρασμα από τον μούλτι.


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβύθια σαλάτα !!!

Ενας πολύ ωραίος τρόπος να τρώμε τα υγιεινά όσπρια !!!!

Υλικά

250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
2 κουταλιές  σούπας  ταχίνι
8 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά  σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιά  σούπας χυμό λεμονιού
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
λίγα φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα 
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαϊντανός φρέσκος χοντροκομμένος για το γαρνίρισμα-Προαιρετικά

Διαδικασία

Βάζουμε σε ένα μπολ σε  το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού.  Χτυπάμε με τον αναδευτήρα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, για να μαριναριστούν και να βγουν όλα τα αρώματα.
Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και  σερβίρουμε.
Την συνταγή την είδα και την φτιάχνω από τον σεφ Γιώργο Λέκκα .
Μόνο που εγώ πρόσθεσα και λίγη τριμμένη φέτα και φρέσκα κρεμμυδάκια και δεν έβαλα δυόσμο .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κουρκουμπινάκια φούρνου !!!




Εκρηξη γεύσεις με την πρώτη μπουκιά -ότι πιο απλό και πιο γευστικό με σκέτο φύλλο βούτυρο και ζάχαρη !!!


 Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
80 γραμ βούτυρο γάλακτος
80 γραμ βούτυρο τύπου Κερκύρας
80 γραμ φυτίνη
1 βανίλια μασουράκι

Σιρόπι
400 γραμ ζάχαρη
300 γραμ νερό
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι
Από την στιγμή βρασμού  βράζουμε ακόμα 5 λεπτά βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια .



Εκτέλεση

Μετράμε την στενή πλευρά του φύλλου αν χωράει στο ταψί μας -αν δεν χωράει κόβουμε το επιπλέον κομμάτι σε όλο το φύλλο μας.
Χρειαζόμαστε μία βέργα ξύλινη ή μία μεταλλική βελόνα πλεξίματος πάνω στην οποία θα τυλίγουμε το φύλλο μας-πιθανώς κάνει και πηχάκι από ξύλινη κρεμάστρα.
Παίρνουμαι ένα φύλλο το διπλώνουμε στην μέση και το τυλίγουμε με την βέργα σε ρολλό όπως βλέπετε στην φωτογραφία.

Βάζουμε στην άκρη του τέλους του φύλλου λίγο βούτυρο για να μην χαλάσει το ρολλό και ξετυλιχτεί
Το βάζουμε στο ταψί και τραβώντας αφαιρούμε την βέργα από το κέντρο.
Επαναλαμβάνουμε τηνίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο .
Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο  μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει και μία βανίλια επάνω στα ρολλάκια και τα βάζουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη .

Κόβουμε σε κομμάτια 2 cm  φάρδος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  160 βαθμούς για 60 με 70 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αδειάζουμε το βούτυρο από το ταψί σηκώνοντας την μιά γωνιά του ταψιού ψηλά για 2 με 3 λεπτά.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.

Αν θέλετε να βγούν τραγανά μέχρι μέσα μην τα βγάλετε νωρίτερα από τον φούρνο -μην σας τρομάξει το χρώμα στις άκρες .
Σιροπιάζουμε μόλις βγούν από το φούρνο με χλιαρό κι όχι καυτό σιρόπι.
 Αφήνουμε να τραβήξουν 2 με 3 ώρες το σιρόπι .
Γίνοντε τραγανά ζουμερά και μοσχοβολάνε !!!! Καλή επιτυχία κ καλή όρεξη !!

Από George Chatzigiatroudakis








MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παγωτάκια Σάντουιτς με γεύση Μόκα !!!!





ΥΛΙΚΑ

1 Κρέμα γάλακτος 500ΓΡ kretorre
1 κουτ ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ
Προαιρετικά σοκολάτα σε σταγόνες, η κεράσια απο γλυκό του κουταλιού η σοκολάτα ολόκληρη σε κομμάτια..!!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα 3 πρώτα υλικά θα πρέπει να είναι καλά παγωμένα
Στο μίξερ χτύπησα πρώτα την κρέμα γάλακτος
προσθεσα το ζαχαρούχο και σε 5 λεπτά το γάλα
Θρυμμάτισα το ένα πακέτο πτι-μπερ και το έριξα μέσα στην κρέμα
χτύπησα πολύ καλά ολα τα υλικά μαζί και έλιωσα τον νες καφέ με λίγο γάλα και τον έριξα στην κρέμα...


Τελος έστρωσα σε πυρέξ μπισκότα στην κάτω πλευρά και έριξα την κρέμα παγωτό σε κουταλιές.....Εδω μπορειτε να βάλετε μέσα τα παραπάνω που αναφέρω η ακόμα να το αφήσετε και σκέτο..σκέπασα με τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω και το έβαλα στην κατάψυξη να παγώσει ..σε μερικά έλιωσα μια σοκολάτα στα μικροκύματα και τα βούτηξα μέσα αφου είχαν μισό παγώσει και τα έβαλα πάλι στην κατάψυξη να παγώσουν καλά..!!

Gogo Samiou "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Παγωτό σοκολάτα πανεύκολο & αφράτο !!!

Παγωτό σοκολάτα που ΔΕΝ γίνετε πέτρα στην κατάψυξη !!!
Βγάζουμε με τα υλικά αυτά 4 λίτρα χωρίς ανακάτεμα -χωρίς  κρυσταλλάκια-μία κι έξω παγωτάκι σπέσιαλ !!!


Υλικά
500 γραμ σοκολάτα υγείας
1 +1/2 ζαχαρούχο γάλα
700 γραμ κρέμα γάλακτος
200 γραμ φρέσκο γάλα
2 βανίλιες μασουράκια




Σε αντικολλητικό σκεύος και σε πολύ χαμηλή φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο μαζί με την σοκολάτα να γίνουν ομοιογενές μείγμα χωρίς να ζεσταθούν πολύ μην κάψουν .
Προσθέτουμε και το φρέσκο γάλα ανακατεύουμε  καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες σε σαντιγί λίγο πιο σφιχτή από γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με μαριζ τα δυό μείγματα απαλά να γίνει ομοιογενή κρέμα.
Αν θέλουμε προσθέτουμε αμύγδαλα καβουρντισμένα ,ή σταγόνες σοκολάτας ή μπισκότα oreo κομμένα σε κομματάκια.
Το βάζουμε στην κατάψυξη 
5 με 6 ώρες και σερβίρουμε !!!

George Chatzigiatroudakis. "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό στην λαδόκολλα με λαχανικά !!!

Ολη η νοστιμιά εδώ !!!

Υλικά
1κιλό χοιρινό σε κομμάτια κομμένο
1 μεγάλο καρότο
2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
3 πατάτες  μεγάλες κομμένες κυδωνάτες
2 πιπεριές κόκκινες

Μαρινάτα

Λάδι-λεμόνι-ρίγανη -αλάτι-πιπέρι-μπούκοβο-θυμάρι -χυμό από 1 πορτοκάλι.



Τι κάνουμε
Πλένουμε το κρέας.
Κόβουμε το καρότο τα κρεμμύδια τις πιπεριές τις πατάτες .
Φτιάχνουμε μία μαρινάτα με όλα τα υλικά της μαρινάτας .


Πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στρώνουμε μία λαδόκολλα  το τυλίγουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 ώρες περίπου 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα λίγο να πάρουν χρώμα.Καλή όρεξη !!!

George Chatzigiatroudakis -  "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο γεμιστό με σπανάκι και κεφαλογραβιέρα !!!


Φιλέτο γεμιστό με σπανάκι και κεφαλογραβιέρα- Συνοδευόμενο με λαχανικά ψητά και μπέικον.

Υλικά
Φιλέτο χοιρινό περίπου 1 με 1+ 1/2 κιλό
 1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι κρεμμυδάκια
10 κλωνιά άνηθο
300 γραμ κεφαλογραβιέρα
Αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο

1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1 πιπεριά τσίλι
1 πατάτα
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο σκόνη
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα
λίγο ταμπάσκο

Τι κάνουμε
Σοτάρουμε  το σπανάκι με τον άνηθο ένα ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο πέντε κλώνους και αλατο-πιπερο σε ελαιόλαδο μόλις δεν έχει υγρά το κατεβάζουμε  από την φωτιά ρίχνουμε την  κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε
Ανοίγουμε  το φιλέτο και βάζουμε  να καλύψουμε παντού με την γέμιση έπειτα το κλείνουμε  κάνοντας ρόλο και το κρατάμε με  με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει στο ψήσιμο...

Λαχανικά
Κόβουμε το  κολοκυθάκι την πράσινη πιπεριά το καρότο την πιπεριά τσίλι την πατάτα το κρεμμύδι και το  σκόρδο.
 Βάζουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα και λίγο ταμπάσκο τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς με λίγο ελαιόλαδο σκεπασμένα με λαδόκολλα για 45 λεπτά μόλις έγιναν όσο μαλακά ήθελα έβγαλα τη λαδόκολλα για να πάρουν χρώμα...Καλή όρεξη !!

Ceery Misshief "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ