Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Γλυκό του κουταλιού μαύρη σταφίδα!!!

Για οσους αρέσουν τα γλυκά κουταλιού από τα καλύτερα είναι και αυτό !!!

Υλικά
1,2οο μαύρη σταφίδα
8οογρ ζάχαρη
1 κούπα νερό
4 βανίλιες
Αμυγδαλάκια

Εκτέλεση
Έβαλα το σταφύλι μαζί με το νερό και την ζάχαρη να βράσει και μόλις έδεσε το γλυκού έριξα τις βανίλιες και τα αμύγδαλα!! Μόλις κρυώσει το διατηρώ  σε αποστειρωμένα βάζα !

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Κρεατόπιτα κοτσίδα !!!

Φανταστική νόστιμη λαχταριστή πίτα !!! Δοκιμάστε την !!!

ΥΛΙΚΑ:
250 γραμ ποντίκι βρασμένο
1  μεγάλη πατάτα βρασμένη και κομμένη σε χοντρές φέτες
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
150 γραμ φέτα κομματιασμένη
λίγο σουσάμι
 Σε ένα μπολάκι ανακατεύω 3-4 κουταλιές σούπας  κρέμα γάλακτος και 1 με 2 κουταλιές σούπας μουστάρδας.


 Βάζω σε λαδόχαρτο την σφολιάτα και απλώνω την μισή κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα στο κέντρο του φύλλου.
Στρώνω μία στρώση πατάτες αλατίζω ελαφρά και μετά βάζω τα μανιτάρια σε μία στρώση και αμέσως μετά μία στρώση κρέατος που προηγουμένως το έχω λιανίσει με το πιρούνι να ανοίξουν οι ίνες του.

Από πάνω προσθέτω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με την μουστάρδα και τέλος βάζω την φέτα .
Κόβω το φύλλο της σφολιάτας που περισσεύουν στα πλαϊνά ---πέρα από το κέντρο που έχω τα υλικά ---σε λοξές γραμμές με χαρακιές ,λοξές διαγώνιες φάσες περίπου 2 πόντους φάρδος .
Τέλος κλείνω μία μία τις φάσεις εναλλάξ δεξιά -αριστερά μέχρι να τελειώσουν όλες.
Αλείφω με αυγό από πάνω αφού το χτυπήσω λίγο πρώτα και ρίχνω λίγο σουσάμι.
Ψήνω για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αθηνα Γκουτζιδου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Xιονούλα -Δροσερό γλυκάκι της στιγμής !!!


Την συνταγή αυτή  μου την έδωσε μια κοπέλα πέρυσι στην παραλία που κάναμε μπάνιο.  Το γλυκό το  λένε χιονούλα. Το κάνω από τότε και την συνταγή την  έχω δώσει σε όλες τις φίλες μου είναι πάρα πολύ δροσερό γευστικό πεντανόστιμο...θα το φτιάξετε σε 3 λεπτά ...και θα με θυμηθείτε !!

Υλικά + εκτέλεση
Παίρνουμε 2 κρέμες ζαχαροπλαστικής Γιώτης μιλφέιγ και την χτυπάμε με 1200 γρ γάλα.
 Μετά βάζουμε μέσα 2 πακέτα Παπαδοπούλου σπασμένα και τα στρώνουμε σε ταψί ή ποτήρι.
Τα  αφήνουμε στην άκρη και ξανά στο μίξερ χτυπάμε 1 μόρφατ κονσέρβα 5 λεπτά και ρίχνουμε ένα ζαχαρούχο.


Το στρώνουνε από πάνω
Στο τέλος βάζουμε ένα πακέτο ινδοκάρυδο βάλτε το στο ψυγείο για 3 μ 4 ώρες.
Τρώγεται παγωμένο και αν θέλετε πιο γρήγορα όπως έκανα εγώ το  έβαλα στον καταψύκτη και μόλις πάγωσε το έβαλα συντήρηση. Καλή επιτυχία!!!



Από Sofhi Rene-


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβίθια κοκκινιστά με κρέας!!!


Σήμερα το μενού έχει ρεβίθια κοκκινιστά με κρέας αρνίσιο κοπιάστε!!





Yλικά
500γρ ρεβίθια μουσκεμένα από βραδύς
Περίπου 1κιλό κρέας με κόκαλα αν θέλετε εννοείτε και  μόνο κρέας
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
μισή κουταλιά πελτέ πιπεριάς
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο κύμινο νεράκι
φύλλα δάφνης


Βράζω περίπου 2 ώρες τα ρεβίθια με το κρέας με νερό μπόλικο για να έχουμε ζουμάκι.
Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζω κρεμμύδι έπειτα προσθέτω ντομάτα και πελτέ και τα μπαχαρικά..μέχρι να γινουν σχεδόν και να δέσει η σάλτσα.
Όταν γίνουν τα ρεβίθια με το κρέας τα βάζω στην άλλη κατσαρόλα με τις ντομάτες και βάζω κουτάλα κουτάλα απ το ζουμάκι μαγειρεύω για 25 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.
Ayşe Ahmet Güzel "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ