Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Αφράτα σπιτικά Ντόναντς με σοκολάτα !!!


Έφτιαξα κ εγώ τα ντόνατς φούρνου της κυρίας Tzenis Tsanaktsidou κι έγιναν Θεϊκά !!!
 Υλικά:
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό 
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό 
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
1 φακελάκι ξηρή μάγια 
4 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις!
 
Εκτέλεση
Βάζουμε το μισό αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ!
Διαλύουμε την μάγια στο χλιαρό γάλα 
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και το νερό και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι!
Σκεπάζουμε την ζύμη για.1 ώρα!
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο πάχους 2 εκατοστών η ποιο χοντρό!
Με ένα ποτήρι κόβουμε δισκάκια!
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα!
Τα ψήνουμε στους180 βαθμούς για 15 λεπτά!
 
Συναρμολόγηση
Λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος σε Μπεν Μαρί και τα περιχύνουμε!
Ρίχνουμε από πάνω και τρούφα σοκολάτας ή χρωματιστή ή και σκέτα !
 
Βιολέτα Καξηρή"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσουρεκάκια με ζαχαρούχο μούρλια !!!


Έφτιαξα μια δόση τσουρεκάκια με ζαχαρούχο γάλα κι έγιναν φανταστικά και ανάρπαστα !!! Δοκιμάστε τα κι εσείς !!

 Υλικά
1 ζαχαρούχο γάλα
2,5 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2,5 κουτιά ζάχαρη --τα κουτιά από το άδειο ζαχαρούχο για μέτρημα-
2 κουτιά σπορέλαιο
3 κουτιά χλιαρό νερό
6 αυγά
220 γραμ μαγιά νωπή 
2 βανίλιες
1 κουταλιά σούπας μαχλέπι
1 κουταλιά σούπας μαστίχα κοπανισμένη
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ζαχαρούχος σε πολύ χαμηλή  φωτιά μαζί  με την ζάχαρη  ώσπου να ενσωματωθούν.
Προσθέτω  το καλαμποκέλαιο, χτυπάω τα αυγά και  τα ρίχνω άμεσα στο γάλα τα κατεβάζω από τη φωτιά.
Σε μία λεκάνη λιώνω τη μαγιά με το νερό  ρίχνω το μείγμα με το γάλα και τα αυγά και  όλα τα υπόλοιπα  υλικά βουτώντας τα χεριά μου σε λίγο καλαμποκέλαιο.
Σκεπάζω για 2 ώρες να φουσκώσει το μείγμα ,το πατάω με τα χέρια να ξεφουσκώσει άλλη μία ώρα  να φουσκώσει ξανά και  πλάθω τα τσουρέκια τα βάζω σε λαδωμένη λαδόκολα  σε ταψί σκεπάζω για να φουσκώσουν περίπου μισή ώρα,τα αλείφω με αυγό χτυπημένο κ από πάνω  αμύγδαλο-- αν θέλουμε  κι έχουμε --και ψήσιμο --στο δικό μου φούρνο περίπου μισή ώρα στους 170 βαθμούς!


Vasw Kexagia‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ Βραζιλίας !!!



Υλικά
3 καρότα ωμά
3 αυγά
3/4 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη (εγώ έβαλα 1,5)
2 φλιτζάνια αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Επικάλυψη
1 κουταλιά βούτυρο
1 ζαχαρούχο
6 κουταλιές καουτόνικ

Ζεστάνετε σε κατσαρόλα το Βιτάμ προσθέστε το ζαχαρούχο  ρίξτε και το καουτόνικ και ανακατέψτε καλά.

Εκτέλεση κέικ
Βάλτε στο μούλτι τα 4 πρώτα υιικά να χτυπηθούν καλά και μετά ρίξτε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε 5 λεπτά.
Λαδώστε και αλευρώσατε ένα μέτριο ταψάκι (εγώ το έφτιαξα σε φόρμα στρόγγυλή ) και ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 170 βαθμούς .
Μόλις ψηθεί τρυπήστετο παντού και ρίξτε την επικάλυψη.

Δεν είχα όμως ζαχαρούχο γάλα και το έκανα με σάλτσα σοκολάτας που μπορείτε να κάνετε κι εσείς σας δεύτερη επιλογή
250ml γάλα
250γρ κουβερτούρα
1κ.σ.βούτυρο
2κ.γ.μέλι

Ολα μαζί να λιώσουν και  το ρίχνουμε επάνω από το κέικ .Καλή επιτυχία !!!


Eleni Kalaitzidou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Μουσταλευριά !!!


Υλικά
3 ποτήρια μούστο
3 κουταλιές σούπας Νισεστέ
3 κουταλιές μέλι
1 κουταάκι γλυκού  κανέλα
καρύδια ψιλοτριμμένα
Σουσάμι καβουρδισμένο !!



Εβαλα τα δύο πρώτα ποτήρια μούστου να βράζουν στην κατσαρόλα.
Ανακάτεψα το νισεστέ στο τρίτο ποτήρι και έριξα μέσα στην κατσαρόλα.
Πρόσθεσα το μέλι την κανέλα και μόλις έπηξε το έριξα σε μπολάκια και πασπάλισα με το σουσάμι και τα ψιλοκομένα ή ψιλοτριμμένα καρύδια!!


Για τον μούστο αγόρασα σταφύλια και τα έστιψα στο χέρι !!

Gogo Samiou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Πανεύκολα cookies με 4 υλικά !!!


 Υλικά
400γρμ. βούτυρο,
1 γάλα ζαχαρούχο,
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κουβερτούρα.

Χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει, προσθέτω το γάλα, χτυπάω λίγο ακόμα κ μετά προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι.
Κόβω μικρά κομματάκια κουβερτούρα κ ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Βάζω λαδόκολλα στο ταψί κ φτιάχνω μπαλάκια κ τα πατάω λίγο από πάνω.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Γεωργία Παγανιά‎""ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Eργολάβοι με 3 υλικά !!!



Υλικά
320 γραμ αμύγδαλα κλευκά
600 γραμ άχνη ζάχαρη
5 ασπράδια αυγών
βουτυρόκρεμα για την γέμιση




Εκτέλεση
Στο μπλέντερ αλεθουμε τα αμύγδαλα μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα δυο ασπραδια!
Την μεταφέρουμε σε μπολ και το χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ προσθέτοντας τα υπολοιπα ασπραδια και 2 κουταλιες σουπας.αμυγδαλο λικερ!
Βάζουμε την ζύμη στο κορνε και τοποθετούμε στο ταψί με.λαδοκολλα δισκάκια στα οποια βαζουμε ενα αμυγδαλο απανω ψήνουμε για 20 λεπτα στους 180 βαθμούς!



Βουτυρόκρεμα υλικά
100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια
άχνη ζάχαρη
1 βανίλια




Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ασπρίσουν!

Συναρμολόγηση
Τοποθετουμε εναν εργολάβο ανάποδα βάζουμε κρέμα και το κλείνουμε με.εναν άλλο εργολάβο!



ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ:
Μου λείπει μια φωτογραφία στα σχόλια ως προς την εκτέλεση των γλυκών στο πρωτο στάδιο της εκτέλεσης θα είναι ενα μίγμα μαλακό και κάπως υγρό που θα πλάθεται αλλά μόλις πάμε στο δεύτερο στάδιο το οποίο μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και ρίχνουμε τα ασπραδια παιρνει την μορφή την ρευστή μαλακή αφρατη!

Από Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τούρτα Cookies !!!

Υπέροχη απολαυστική τούρτα μπισκότου !!!

Yλικά
2 πακέτο Μπισκότα σοκολάτας
2 κουταλιές σούπας  βούτυρο
2 φακελάκια  Κρέμα ζαχαροπλαστικής
800 ml γάλα φρέσκο
380 gr κουβερτούρα γάλακτος
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού  Κρέμα γάλακτος
Μισό πακέτο μπισκότα για την κρέμα


Λιώνουμε το βούτυρο, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο. Τα στρώνουμε σένα τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείου.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και Ρίχνουμε μέσα τα σπασμένα μπισκότα σε κομματάκια. Ρίχνουμε την κρέμα στο τσέρκι πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Για την γκανάζ. ..
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα σε κομματάκια.
 Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το Ρίχνουμε πάνω από την κρέμα.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
Γαρνίρομαι με ότι θέλουμε.Καλή επιτυχία !!!


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστες Χιονούλα !!!





Υλικά παντεσπάνι
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια
1.φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι!

Εκτέλεση παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά 10 λεπτά ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε άλλα 10 λεπτά και τέλος προσθέτουμε Μπέικιν  βανίλια και το αλεύρι!!
Τοποθετούμε στα κατάλληλα φορμάκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά!!



Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές.κορν φλάουρ
2 κουταλιές Βιτάμ!



Γκαρνί ινδοκάρυδο και κεράσια -συναρμολόγηση πάστας.
Παίρνουμε το ατομικό κεκάκι το κόβουμε στην.μέση γεμίζουμε με κρέμα και ξαπλώνουμε γύρω γύρω γκαρνί χτυπημένη πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο και τοποθετούμε το κερασάκι από πάνω -καλή επιτυχία !!!

Συνταγή φωτό ..από Τzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! AΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!



Μιλφέιγ & μπανάνες !!!


Υλικά
1 πακέτο σφολιάτας
1 κιλό μπανάνες
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
1 γκαρνί χτυπημένη
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ αρεσκείας μας
 άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα!

Εκτέλεση
Βάζουμε την σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί την κόβουμε κομμάτια την αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερό την ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 λεπτά!!
Την.αφήνουμε να κρυώσει !
Κάνουμε το ίδιο και για την δεύτερη σφολιάτα!!

Κρέμα:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί με την ζάχαρη αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει ένα φλιτζάνι τσαγιού να διαλύσουμε αλεύρι κορν φλάουρ.τα οποία ρίχνουμε στο γάλα και μόλις πήξει κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε το βιτάμ και την βανίλια!
Σε ένα μπολ κόβουμε τις μπανάνες και της ραντίζουμε με το λικέρ!
Χτυπάμε και σε ένα άλλο μπολ  την γκαρνί

Συναρμολόγηση
Βάζουμε ένα πάτο σφολιάτας ρίχνουμε λίγη κρέμα τοποθετούμε κομμάτια μπανάνας βάζουμε το δεύτερο πάτο τοποθετούμε γκαρνι ραντίζουμε με άχνη και διακοσμούμε με μπανάνα και ψημένη σφολιάτας την οποία κάνουμε τρίμματα!
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστες Μαρέγκα -κρέμα βανίλια & Σοκολάτα !!!

Αφράτες τραγανές μαρέγκες !!!


Υλικά
150 γραμμάρια ασπράδια αυγών (5 αυγά μέτρια)
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
150 γραμμάρια ζάχαρη.κρυσταλλική
150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη!


Εκτέλεση
 Χτυπάμε τα ασπράδια το αλάτι και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν!
Προσθέτουμε σε.δόσεις την κρυσταλλική ζάχαρη και περιμένουμε να αφρατέψει κι άλλο!
Μόλις γυαλίσει ρίχνουμε και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε αλλά 10 δευτερόλεπτα!
Βάζουμε το μείγμα στο κόρνερ και τοποθετούμε δισκάκια σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί!
Τα ψήνουμε στους 100 βαθμούς για.2 ώρες!

Κρέμα
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές Βιτάμ
1 βανίλια
2 κρόκους αυγών
1 κουβερτούρα!

Εκτέλεση κρέμας
Βάζουμε το γάλα.να ζεσταθεί με την ζάχαρη διαλύουμε την κορν φλάουρ με το αλεύρι σε λίγο γάλα και το ρίχνουμε.μόλις.πήξει κατεβάζουμε!
Ρίχνουμε κρόκους βανίλια Βιτάμ!
Μοιράζουμε την κρέμα σε δυο μπολ στο ένα ρίχνουμε την θρυμματισμένη κουβερτούρα!
Και τα αφήνουμε να κρυώσουν!



Συναρμολόγηση
Παίρνουμε ένα πάτο μαρέγκας βάζουμε κρέμα σοκολάτας τοποθετούμε το δεύτερο πάτο ξανά βάζουμε κρέμα.σοκολάτας και τελειώνουμε με τρίτο πάτο !
Βάζουμε την κρέμα βανίλιας και ρίχνουμε θρυμματισμένη μαρέγκα θρυμματισμένη κουβερτούρα και το κερασάκι!

 Tzeni Tsanaktsidou‎""ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Eκλερ σπιτικά όνειρο !!!



 Υλικά ζύμης
4 κουταλιές.σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
λίγο αλάτι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι.
4 αυγά 1 αυγό χτυπημένο!


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο το αλάτι το νερό και το βράζουμε.2 λεπτά!
Προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε αλλά 2 λεπτά!
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι!
Ανακατεύουμε με.ξύλινο κουτάλι μέχρι να πήξει και να μαζευτεί γύρω από την κουτάλα!
Το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ και το αφήνουμε να σταθεί 3 λεπτά!
Προσθέτουμε ένα ένα.τα αυγά μέχρι να ενωθούν καλά με την ζύμη!
Βάζουμε στο κορνέ  ζύμη και την τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί τα αλείφουμε με κρόκο τα αφήνουμε 20 λεπτά να σταθούν!
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς!
Στην συνέχεια δεν τα βγάζουμε τα αφήνουμε.αλλά.45 λεπτά στο φούρνο με.λίγο ανοιχτή την πόρτα(βάζουμε μια πετσέτα

Εκτέλεση κρέμας και υλικά
1 κιλό γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές κορν φλάουρ της σούπας
2 κουταλιές.αλεύρι της σούπας.
3 κουταλιές της σούπας.
Βιτάμ
1 βανίλια

Κατεβάζουμε και Βάζουμε το γάλα να.ζεσταθεί διαλύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι σε ένα φλιτζάνι τσαγιού που βγάλαμε από το ένα κιλό το ρίχνουμε μέσα στο γάλα και μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε.βανίλια Βιτάμ 2κρόκους!

Γλάσο
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτάλια σούπας Βιτάμ!!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε.μπολ που έχουμε την σοκολάτα.διαλύουμε και ρίχνουμε.και το Βιτάμ!

Συναρμολόγηση Εκλέρ
Παίρνουμε το Εκλερ το κόβουμε.στην μέση και γεμίζουμε.με.κρέμα,βουτάμε.στο γλάσο από την απάνω μεριά!

Tzeni Tsanaktsidou‎"-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε ζαχαροπλαστική !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ





Τσιζκεικ με δύο μαρμελάδες !!!



Αν σας πιάσει καμιά λιγούρα προσφέρω τσιζκεικ διπλό...δαμάσκηνο και βερύκοκο!!!

Υλικά:
2 πακέτα πτι- μπερ τριμμένα
250γρ βιτάμ
1 πράσινη φυτική σαντιγί κρε τορρε μεγάλη
200 γρ τυρί κρέμα
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
μαρμελάδα της αρεσκείας μας



Εκτέλεση:
Ανακατεύω τα μπισκότα με το βιτάμ και στρώνω τον πάτο μιας φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα.



Χτυπάω τη σαντιγί να αφρατέψει , ρίχνω και την άχνη και το τυρί κρέμα και χτυπάω λίγο ακόμη.
Ρίχνω στην βάση της φόρμας και με σπάτουλα την ισιώνω, ρίχνω και τις μαρμελάδες και τις απλώνω, φτιάχνω κι ένα σχεδιάκι και στο ψυγείο να σφίξει...Καλή επιτυχία !!!



Ελευθερία Παππά-Ελευθερία Παππά

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ καρότου με πολύ ωραίο γλάσο !!!


Υλικά
4 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού . χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι τσαγιού  καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι . ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού  κανέλα
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 φλιτζάνι τσαγιού καρότο τριμμένο
2 +1/2 αλεύρι self raising-υπάρχει στα σούπερ μάρκετ -
Λίγο ξύσμα πορτοκάλι
Μία πρέζα αλάτι

Για την βουτυρόκρεμα
1 πακέτο  τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι βανίλια

Κτυπήσετε όλα τα υλικά μαζί καλά μετά σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 περίπου λεπτά.
Μπορείτε να το βάλετε ή σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στην μέση ή σε 2 ταψάκια.
Κτυπάτε το βούτυρο καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε το τυρί, την άχνη και τη βανίλια.
Διακόσμησε με τριμμένο καρότο και καρυδόψιχα η με τριμμένη καρύδα!
Πολύ του πάει.Καλή επιτυχία !!!

Maria Nikolaidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Πατάτες στο φούρνο με χωριάτικο λουκάνικο !!!


Ενα εύκολο και πεντανόστιμο φαγάκι που θα ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια !!!

Υλικα:
Για ένα μεσαίο ταψί:
4 με 5 πατατες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετουλες
3 με 4 σκορδακια
πιπεριές χρωματιστές ( 3 με 4 )ότι χρώμα έχετε.για μεγαλύτερο ταψί βάζουμε πιο πολλές πιπεριές.κομμένες σε ροδέλες
3 κουταλάκι γλυκού  θρουμπα
1 κουταλάκι γλυκού  πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμας
1 μικρό ποτηράκι κρασί ροζε
λάδι,αλάτι πιπέρι.
4 ντομάτες στον τρίφτη.
Λίγο χωριάτικο λουκάνικο
Λίγο τυρί τριμμένο


Εκτελεση:
Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες κομμένες σε φετούλες ή όπως αλλιώς θέλετε.
Μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λουκάνικο και το τυρί
Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Ρίχνουμε  και λίγο νερό αν χρειαστεί για να μπορούν οι πατάτες να κολυμπήσουν στη σάλτσα.
Σκεπάζουμε  με αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε  στους 200°για 1,5 με 2 ώρες περίπου 180 βαθμούς .
Πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του να μην στεγνώσει. 30' πρίν βάζουμε  και το λουκάνικο σε ροδέλες να ψηθεί και αυτό και 10' πρίν το κλείσουμε  ρίχνουμε το τυρί τριμμένο για να λιώσει....Καλή όρεξη !!!
Ελπίζω να σας αρέσει !!!

Ermelinda Vangeli- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ferrero -Εύκολες λαχταριστές πάστες !!!

 Φτιάξτε τες -Θα τις απολαύσουν όλοι !!!

Τι χρειαζόμαστε
Κεκάκια-κρέμα κουβερτούρα-φιστίκια
Ετοιμασία κεκάκια
1+1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα από φυσικό χυμό
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο


Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι κακάο αλάτι μπέικον βανίλια!
Προσθέτουμε τη ζάχαρη το σπορέλαιο το ξύδι!
Τέλος.διαλύουμε την σόδα στο χυμό και την ρίχνουμε.στο μείγμα!
Λαδώνουμε τις φορμούλες και  βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε.στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά!

 Κρέμα
2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
6 κουταλιές της.σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της.σούπας κορν φλάουρ
50 γραμμάρια κουβερτούρα!

Εκτέλεση κρέμας
Ζεσταίνουμε ζάχαρη με το γάλα ρίχνουμε την κορν φλάουρ αφού την διαλύσουμε σε λίγο γάλα και την ρίχνουμε στο σίγμα μόλις πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε την κουβερτούρα!

Σιρόπι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 βανίλια τα βράζουμε 2 λεπτά!

Γλάσο
2 κρέμες γάλακτος
2 κουβερτούρες
300 γραμμάρια.ψιλοκομμένο φιστίκι!

Εκτέλεση γλάσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα.γάλακτος.και την ρίχνουμε.στο μπολ που έχουμε.θρυμματισμένο κουβερτούρα μόλις λιώσει ρίχνουμε.και τα φιστίκια!

Συναρμολόγηση πάστας
Παίρνουμε.το κεκάκι το κόβουμε.στην μέση σιροπιάζομαι τοποθετούμε.κρέμα το κλείνουμε και περιχύνουμε με.την λιωμένη κουβερτούρα!!!!

Από Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυδώνι γλυκό του κουταλιού !!!


Υλικά
1 κιλό κυδώνια
7οο γρ ζάχαρη
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
μισό λεμόνι τον χυμό
Ανθόνερο
2 κούπες τσαγιού νερό !!

Εκτέλεση
Βράζουμε τα αμύγδαλα τα αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε την φλούδα τους.
Βάζω στην κατσαρόλα το κυδώνι με την ζάχαρη και το νερό,μόλις δέσει το γλυκό ρίχνω σταγόνες από μισό λεμόνι, τα αμύγδαλα, και το ανθόνερο μισό ποτήρι του κρασιού!!
Το μυστικό για να είναι σκληρό το κυδώνι θα πρέπει τα κυδώνια να να μην είναι ώριμα !!

Από την φίλη μου Gogo Samiou-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mπουρεκάκια Λαχταριστά !!!

Μπουκιά και συγχώριο !!!

Για την ζύμη

400 ml ζεστό γάλα
200 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
1 αυγό
Αλεύρι περίπου 1 κιλό  για όλες τις χρήσεις
1/2 μαγιά ( 21 γραμμ. )
2 καρότα τριμμένα
μαϊντανός όσο θέλετε.



Τι κάνουμε
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό γάλα.
Βάζουμε σε μπολ ολα τα υλικά της ζυμης -τελευταίο το αλεύρι και ζυμώνουμε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε -κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε με το χέρι σαν πιτάκια με λίγη κλήση γύρω γύρω προς τα επάνω και βάζουμε ότι μας αρέσει για γέμιση.


Εγώ έβαλα ντομάτα -πράσινη πιπεριά-και τυρί φέτα.
Τα περνάμε με αυγό από πάνω τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμούς στον αέρα .

Εκτέλεση φωτό από Leni Ba-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαλακτομπούρεκο το τέλειο !!!

Eδώ το τέλειο γαλακτομπούρεκο !!!


Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας

Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 και μισό φλιτζάνι ζάχαρη
700ml γάλα φρέσκο
300ml κρέμα γάλακτος
4 αυγά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 βανίλιες

1 πακέτο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Σιρόπι:
700 ζάχαρη
400 νερό
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 φλούδα λεμόνι

Όλα τα υλικά της κρέμας τα βάζουμε στην κατσαρόλα εκτός από τα αυγά... χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι χτυπάμε το ασπράδι καλά να γίνει σφιχτή μαρέγκα τους κρόκους τους χτυπάμε με σύρμα ενώνουμε κρόκο κ ασπράδι ανακατεύουμε απαλά κ τα προσθέτουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά της κρέμας... ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.... Το σιρόπι από την στιγμή που αρχίζει να βράζει μετράμε 4 λεπτά κ το σβήνουμε
Το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο το γλυκό καυτό και πολύ καλό άλειμμα των φύλλων με μπόλικο βούτυρο μην το λυπηθείτε
Καλή επιτυχία !!
Σιροπιάστε το με κουτάλι της σούπας να ποτίσουν με σιρόπι τα φύλλα.... ψήστε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά τα φύλλα αλλιώς θα βγει άψητο κ τα φύλλα θα είναι σαν λαπάς αυτό θα φανεί μετά το σιρόπιασμα και  δεν είναι ωραίο γευστικά.

Ρουλα Γεωργιου-"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ρολά σφολιάτας γεμιστά με πραλίνα καρύδι κανέλα !!!

Απλά εύκολα τραγανά γεμιστά ρολά σφολιάτας !!!

 Υλικά
1πακέτο σφολιάτας που περιέχει δυο φύλλα.
200 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια πραλίνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα!



Πως τα κάνουμε
Παίρνουμε την σφολιάτα την ανοίγουμε και τοποθετούμε μια στρώση πραλίνα πασπαλίζουμε με καρύδι και κανέλα.
Ρολάρουμε κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί!
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.για.25 λεπτά!
Γαρνίρομαι με.καρύδι και πραλίνα!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Πιπερόπιτα εξαιρετική !!!

Δοκιμάστε αυτήν την πίτα και θα με θυμηθείτε !!!

Για το φύλλο:
Αλεύρι σταρένιο ( από τον φούρνο)
Λάδι
Ξύδι
Αλάτι
Νερό
ή 1 πακ. Φύλλο χωριάτικο

Γέμιση:
2 πιπεριές από κάθε χρώμα
2 πράσα
4 Κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 αυγά
400 gr φέτα
250 gr edam τυρί


Για το φύλλο:
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα , όσες χούφτες αλεύρι βάλουμε τόσες κουταλιές σούπας  λάδι και ξύδι θα προσθέσουμε.
Ρίχνουμε το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά... ( τις πιπεριές σε μπαστουνάκια) τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν λίγο και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αν δούμε ότι έχουν βγάλει πολλά υγρά σουρώνουμε σε μια λεκανίτσα.
Μετά προσθέτουμε τα αυγά , τα τυριά και ανακατεύουμε καλά .
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε 3 φύλλα κάτω, ρίχνουμε την γέμιση και βάζουμε άλλα 3 φύλλα πάνω λαδώνοντας εναλλάξ.


(Αν βάλουμε έτοιμο φύλλο θα βάλουμε τα μισά φύλλα κάτω και τα υπόλοιπε φύλλα πάνω).... Κόβουμε σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) ραντίζουνε με νερό και λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40-45 '
Η δοσολογία είναι το ταψί του φούρνου

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ