Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Cheesecake Μπουένο ...❣❣❣


Απλά τέλειο !!!!

Υλικά
300 γρ. μπισκότα σοκολάτας
150 γρ. Βιτάμ
350 ml κρέμα γάλακτος
500 γρ. τυρι Philadelphia
120 γρ. ζάχαρη άχνη
7 μπάρες Kinder Bueno

Για το γλάσο σοκολάτας:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη στο multi. Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο και το πιέζουμε στη βάση του. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ, με το μίξερ χειρός και το τυρί τύπου Philadelphia μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε 1′ να ομογενοποιηθεί. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτουμε και τη χτυπημένης σαντιγί και χτυπάμε για ακόμα 1′ να ενσωματωθεί.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τα 5 από τα 7 Κinder Bueno [ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα στην ελάχιστη θερμοκρασία]. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Θα πάρουμε ένα πιρούνι και θα σπάσουμε και την γκοφρέτα που έχει μείνει.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα, σοκολάτας -γκοφρέτας, στο μείγμα του cheesecake και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.


Για το γλάσο σοκολάτας:
Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας πότε πότε.
Μόλις είναι έτοιμο το γλάσο το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά περιχύνουμε το cheesecake. Κόβουμε σε κομματάκια τις 2 υπόλοιπες μπάρες Kinder Bueno γαρνίρομαι το cheesecake και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.Kαλή επιτυχία !!!


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κουλουράκια πορτοκαλιού !!!



Υλικά
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φλιτζάνα του τσαγιού ηλιέλαιο
1 κιλό αλεύρι γχ
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι




Εκτέλεση
Ανακατατεύουμε όλα τα υλικά και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι
Πλάθουμε και  ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στους 180 για 15 η 20 λεπτά αναλογία με τον φούρνο και πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε!!!




Aleka Thomaidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριθαράκι κατσαρόλας !!!


Το κριθαράκι αρέσει σε πολλούς ειδικά όταν έχει μαγειρευτεί μέσα σε τόσο πεντανόστιμη σάλτσα!!

Περίσσεψε από το χθεσινό φαγητό  που μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ-- http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2017/10/blog-post_20.html

Έβαλα λοιπόν ότι περίσσεψε σε κατσαρόλα πρόσθεσα 2 ποτήρια νερό 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι .


Μόλις πήρε να βράζει έριξα 1 ποτήρι κριθαράκι το μαγείρεψα ακριβώς 10 λεπτά και το έκλεισα αφήνοντάς το επάνω στο μάτι.


Με αυτόν τον χρόνο δεν πήζει και παραμένει μελάτο.
Σερβίρισμα με τριμμένο τυράκι και το ευχαριστηθήκανε όλοι !!!
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε την συνταγή που θα δείτε πατώντας το λίνκ παραπάνω  και να προσθέσετε νεράκι μόλις ψηθεί και να ρίξετε το  κριθαράκι και να συνεχίσετε πάλι για 10 λεπτά το ψήσιμο στον φούρνο.


Όπως και να το κάνετε είναι  πεντανόστιμο!!!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Φιλέτο μπουκίτσες στο φούρνο με μοτσαρέλα !!!



Aπίστευτη  γεύση -Δοκιμάστε το !!!

Υλικά
Μισό φιλέτο κοτόπουλο το κόβουμε σε μπουκίτσες -Μερίδες 4
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το μαχαίρι
ελαιόλαδο
1 κούπα τσαγιού μοτσαρέλα
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
μαιντανό ψιλοκομμένο 
λίγο αλεύρι


Χρησιμοποίησα το ένα κομμάτι από το φιλέτο .Αν θέλετε πιο πολλές μερίδες βάλτε και τα δύο τεμάχια.



Τι κάνουμε
Αλευρώνουμε τις μπουκίτσες και τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο από το τηγάνι.
Τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.



Σκουπίζουμε το τηγάνι αδειάζοντας αν έχει απομείνει λάδι βάζουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε για λίγο ίσα να γιαλίσει.


Προσθέτουμε τον χυμό όλο από τα ψιλοκομμένα ντοματάκια  μαζί και το αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη τον μαιντανό και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και τις μπουκίτσες και ανακατεύουμε.



Ρίχνουμε και την μοτσαρέλα φέρνουμε το φαγητό μας μιά δυό γύρες και το αδειάζουμε σε ταψάκι .





Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 με 200 βαθμούς -θέλουμε να δέσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει όπως -πουρέ -μακαρόνια- πιλάφι -ή πατάτες τηγανητές .Είναι πεντανόστιμο !!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πάστες Σαβουαγιάρ !!!


 Λαχταριστό γλυκάκι !!!

Υλικά
4 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2 κουτιά φυτική κρέμα.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες.
1 φλιντζανακι του καφέ ελληνικού.λικέρ τις αρεσκείας μας
300 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος
2 κουβερτούρες και λίγη ακόμα (δηλαδή 300 γραμμάρια )
2 άνθος αραβοσίτου Γιώτης κακάο που γίνεται με κρύο γάλα γκαρνΊ και οτιδήποτε της αρεσκείας.για διακόσμηση!


Παίρνουμε τα σαβαγιάρ τα βουτάμε στο λικέρ 1 δευτερόλεπτο και τα στρώνουμε στο ταψάκι μας
Τοποθετούμε κρέμα σοκολάτα την οποία.χτυπήσαμε.
Ξανά βάζουμε.σαβαγιαρ!
Βάζουμε κρέμα την οποία χτυπήσαμε (φυτική ζαχαρούχο βανίλια) ξανά τοποθετούμε σαβαγιαρ με την ίδια διαδικασία βάζουμε κρέμα-σοκολάτα δηλαδή την χτυπημένη κρέμα γάλακτος με της κουβερτούρες
Τελειώνουμε με.γαρνίρισμα ΓκαρΝί που χτυπήσαΜε. !(Εγώ έβαλα περγαμόντο και φιστίκι καβουρδισμένα)!

Μία προσωπική ιδέα της Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στριφτή πρασσοτυρόπιτα !!!

Είναι όπως την βλέπετε καταπληκτική !!!!

Ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
1/2 κρασοπότηρο ηλιέλαιο
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
4 κουταλάκι σούπας  ξίδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη


Γέμιση
6 πράσα
1/2 κιλό τυρί
Λάδι για άλειμμα



Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο ραντίζουμε με λάδι βάζουμε τυράκι και στην άκρη πράσο το οποίο το μαράναμε το τσιγαρίσαμε με λίγο λάδι πιπέρι αλάτι.







Τυλίγουμε ρολό και αλείφουμε με αυγό και λίγο σουσάμι βάζουμε σε λαδωμένο ταψί .
Το κόβουμε σε τεμάχια όπως βλέπετε .
Ψήνουμε στους 180 για μια  ώρα περίπου και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα!!!

Aleka Thomaidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό & κρέμα στον φούρνο !!!




 Πραγματικά απίθανο φαγητό !!! Με μισό  φιλέτο που κόστισε 2.20 ευρώ 2 υπέροχες μερίδες απίστευτα γευστικές !!! Δοκιμάστε το !! Εφτιαξα μόνο ένα για να σας το δείξω και βγήκε 2 μερίδες-Αν θέλετε περισσότερες αυξήστε τα υλικά.

Υλικά
1 φιλέτο κοτόπουλο
2 φέτες τυρί του τοστ
2 φέτες ζαμπόν του τοστ
αλάτι πιπέρι


Κρέμα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή βιτάμ
4 κουταλιές σούπας αλεύρι
γάλα όσο πάρει -περίπου 1 ποτήρι νερού θα το δείτε με το μάτι
λγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή μουστάρδα απαλή
2 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο -έβαλα κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
μαιντανό

Τι κάνουμε
Λέμε στο κρεοπώλη να μας ανοίξει το φιλέτο και να το χτυπήσει να πλατύνει να είναι σαν φέτα στρογγυλή.
Το βαζουμε σε πιάτο το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω 2 φέτες ζαμπόν και 2 φέτες τυρί και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό.
Το βάζουμε σε ταψάκι -χρησιμοποίησα μιάς χρήσεως το πιο μικρό μέγεθος.





Κρέμα
Βάζουμε σε τηγάνι και χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα πολύ γρήγορα.
Μόλις το δούμε να μαζευτεί επάνω στην σπάτουλα ρίχνουμε το γάλα  και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει να γίνει κρέμα .
Προσθέτουμε λίγο αλάτι το τυρί την μουστάρδα και ανακατεύουμε συνεχώς.





Αδειάζουμε την κρέμα επάνω από το ρολό πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και λίγο μαιντανό και έβαλα ελάχιστο βούτυρο περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού χωρισμένο σε κομματάκια διάσπαρτο επάνω από την κρέμα να λιώσει με το ψήσιμο για γεύση,μπορείτε να το παραλείψετε .



Ψήνουμε σε προερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά αέρα να το δούμε να πάρει ωραίο χρώμα .



Σερβίρουμε κόβοντάς το στην μέση σε 2 πιάτα και γαρνίρουμε με τηγανητές πατάτες !!Καλή όρεξη !

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ