Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Γαλατόπιτα εξαιρετική !!!!



 Εύκολη νόστιμη εξαιρετική χωρίς φύλλο Γαλατόπιτα !!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1 και 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο,
2 κούπες ζάχαρη,
1 και 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,
2 βανιλιες,
200 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό,
1 λεμόνι(το ξύσμα του και το χυμό του),
1 πορτοκαλί(το ξύσμα και το χυμό του),
4 αυγά ιδιου μεγέθους σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βάζουμε στην κατσαρόλα,το γάλα,βανιλιες ζάχαρη.
Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε βροχυδων το σιμιγδάλι ανακατεύουμε να πήξει.
Κατεβάζουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Στην συνέχεια το λεμόνι,και το πορτοκαλί(χυμούς,ξύσμα) και τέλος ενα ενα τα αυγά.
Παίρνουμε ενα ταψακι.30 cm το βουτυρωνουμε ρίχνουμε μπόλικο σιμιγδάλι,κανέλα,και βάζουμε πανω την κρεμα.
Πασπαλιζουμε απο πανω μπολικη ζάχαρη,κανέλλα και το ψήνουμε για 1 ωρα.
Όταν κρυωσουν διάκοσμου με με.άχνη.ζάχαρη,και κανέλα!



Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ