Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Κολοκύθα γλυκό κουταλιού !!!




 Όλη η διαδικασία ..
Παίρνουμε την κολοκύθα την κόβουμε σε ότι κομμάτια θέλουμε διαλύουμε ασβέστη--- σας δίνω παράδειγμα για 1 κιλό οπότε διαλύουμε ασβέστη 1 λίτρο νερό με μια κουτάλια της σούπας ασβέστη και βάζουμε μέσα 1 κιλό κολοκύθι.
Το αφήνουμε 1 ώρα το ξεπλένουμε 1.φορά και το βάζουμε σε νερό με ξινό διαλυμένο 1 ώρα.
Το ξεπλένουμε 1 φορά και βάζουμε το σιρόπι-->1.κιλό.κολοκύθι,1.κιλό νερό,1 κιλό ζάχαρη το βράζουμε 20 λεπτά μαζί με το κολοκύθι το κλείνουμε και το αφήνουμε.όλη νύχτα ξεσκέπαστο.
Την επόμενη το δένουμε 30 λεπτά.
Στο τέλος βάζουμε βανίλια,χυμό ενός λεμονιού και λίγη αρμπαρόριζα!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ