Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Σαραγλί γλυκό ταψιού σιροπιαστό ..!!



Υλικά
1 πακέτο κρούστα..εγώ έβαλα Βηρυτού
150γρ καρύδια ωμά
150γρ αμύγδαλα ωμά
250 γρ βούτυρο Lurpak
1 κουτ του γλυκού κανέλα
1/2 κουτ του γλυκού γαρίφαλο
φιστίκι Αίγινης για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 ζάχαρη
3 κουτ σούπας μέλι
5 σταγόνες μαστιχέλαιο
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα από λεμόνι.'




Εκτέλεση
Έκοψα τα καρύδια και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και ανακάτεψα μαζί την κανέλα και το γαρίφαλο
Ανά δυο φύλλα έριχνα επάνω μείγμα γέμιση και με μια βέργα το δίπλωνα σε ρολάκια το σούρωσα όσο μπορούσα με τα χέρια μου και στο τέλος το έκοψα σε κομμάτια, έριξα πάνω το λιωμένο βούτυρο και το άφησα για 15 λεπτά να απορροφήσει καλά όλο το βούτυρο..το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά...είχα βράσει το σιρόπι μου για 10 λεπτά έριξα ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό.....ζεστά και τα δυο όχι καυτά.!!πασπάλισα με το φιστίκι..!!

Gogo Samiou -oι χρυσοχέρες -ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ