Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Βυζαντινός Μελίπηκτος Χαλβάς !!!


ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΠΗΚΤΟΣ ΧΑΛΒΑΣ..!!!

120 γρ βούτυρο μαλακό
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπα ασπρισμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα!
2 αυγά
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας ξύσμα πορτοκαλιού!
2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού!
1/2 κούπα καβουρδισμένα κοπανισμένα αμύγδαλα για την διακόσμηση..!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/4 κούπας ανθόνερο
λίγο λεμόνι

Σιρόπι βράσιμο όλα μαζί για 15 λεπτά.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν κ να αφρατέψουν!!
Προσθέστε το σιμιγδάλι το μπέικιν τα αμύγδαλα τον χυμό το ξύσμα τα αυγά.
Πάρτε ένα τσέρκι η ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο 16 cm βουτυρώστε και καλύψτε με λαδόκολλα.




Βάλτε το μείγμα μέσα και ψήστε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί μέσα,
Σιροπιάστε με κρύο σιρόπι  και σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι η και σκέτο.

Gogo Samiou -οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook