Σάββατο, 5 Μαΐου 2018

Βλήτα τσιγαρισμένα !!!


Υλικά
1 κιλό βλήτα
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 ντομάτες μεγάλες
αλάτι
πιπέρι
Φέτα (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε τα βλήτα από τα σκληρά κοτσάνια τους και τα πλένουμε.. τα ζεματάμε για 3-4' και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν...
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνουμε μέσα τα βλήτα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και τις προσθέτουμε στα χόρτα.
Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
Αν θέλουμε 1' πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τριμμένη φέτα σε χοντρά κομμάτια.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ