Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Κέικ με κεράσια μαλακό και αφράτο !!!!




Υλικά

1 κούπα καλά γεμάτη ζάχαρη
125 γρ βούτυρο μαλακό η μισή πλάκα
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας γλυκό του κουταλιού κεράσι η μαρμελάδα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.250 γρ
300 γρ γιαούρτι με γεύση κεράσι
500 γρ κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια




Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την ζάχαρη να ασπρίσουν .
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα ρίξτε το αλεύρι χτυπήστε να γίνουν ένα και ρίξτε το γιαούρτι και το γλυκό κουταλιού και τα μισά κεράσια.
Ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουτάλι.



Βάλτε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι .
Βάλτε και τα υπόλοιπα κεράσια από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 50 λεπτά.
Βγάλτε το κέικ και αφήστε να στέγνωση  και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε το με το καφεδάκι σας ..!!!




Gogo Samiou-οι χρυσοχέρες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ