Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ντοματοτυροπιτάκια απίθανα !!!!


Για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1 σφηνάκι τσικουδιά ή ξίδι
Μισό κουταλάκι αλάτι
200-300 ml νερό χλιαρό περίπου

Για την γέμιση:
6 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 κ.γ. δυόσμο ξερό
1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. Φέτα
Λίγο αλάτι
πιπέρι

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας τα υλικά μας.

Αφήνουμε για το τέλος το χλιαρό νερό και ρίχνουμε όσο χρειαστεί για να είναι μια μαλακή ζύμη..

Την αφήνουμε για κάνα μισάωρο να ξεκουραστεί...
Ετοιμάζουμε την γέμιση.

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει..

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο... προσθέτουμε τις ντομάτες, τον δυόσμο, λίγο αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα υγρά της γέμισης.

Μόλις γίνει την αφήνουμε στην άκρη να χλιαρέψει και προσθέτουμε την φέτα σε κομμάτια...
Παίρνουμε μια μπαλίτσα από την ζύμη μας την ανοίγουμε με το πιατάκι του καφέ το κόβουμε σε κύκλους.

Βάζουμε στη μια άκρη μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας...
Με ένα πιρούνι σφραγίζουμε γύρω γύρω για να μην ανοίξουν.

Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά.

Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί....
Η δοσολογία βγάζει περίπου 15 κομμάτια.



Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ