Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σουφλέ Σοκολάτας.!!!

·


Υλικά
250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
250 γραμμ. βούτυρο σε κομμάτια
5 αυγά
150 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. αλεύρι κοσκινισμένο μαλακό
1 πρέζα αλάτι

Βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Τοποθετούμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. ανακατεύοντας, προσθέτουμε λίγη λίγη τη λιωμένη σοκολάτα -αφού κρυώσει- στα χτυπημένα αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Αν θέλουμε αντί για αλεύρι μπορούμε να βάλουμε κακάο. Γεμίζουμε τα μπολάκια στα 3/4 και Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 9΄-10΄....
Βγαίνουν 12 σουφλέ.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ