Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Λουκουμάδες !!!


Λουκουμάδες με ζάχαρη!!!


Υλικά :
(για 24 ντόνατς)

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι στεγνή μαγιά
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
3/4 του φλιτζανιού χλιαρό γάλα
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
καλαμποκέλαιο ή παρθένο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
ζάχαρη, για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση :

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την ανακατεύετε με το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το αλάτι και το αυγό χτυπημένο. Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι και κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε εκεί το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει. Τη σκεπάζετε και την αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Την ξαναζυμώνετε για μερικά λεπτά και την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών. Κόβετε με ένα ποτήρι ή κουπ πατ δίσκους ζύμης διαμέτρου 6 εκατ.
Με βιδωτό καπάκι από μπουκάλι ή με μικρό κουπ πατ αφαιρείτε μικρούς δίσκους από το κέντρο της ζύμης, για να γίνουν τα ντόνατς σαν δαχτυλίδια.
Αραδιάζετε τα ντόνατς σε αλευρωμένη πετσέτα, τα ξανασκεπάζετε και τα αφήνετε να διπλασιαστούν πάλι σε όγκο.
Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί, να φύγει το πολύ λάδι.
Όσο είναι ζεστά, τα βουτάτε σε ζάχαρη.
 Wonderful Sense

Τάρτα υπέροχη με πράσα !!



Kαι κάτι αλμυρό..!

Τάρτα με πράσα και φρέσκα κρεμμυδάκια. !!!

Υλικά :

200 γρ. ζύμη για τάρτες (1 φύλλο) έτοιμη ή σπιτική*
500 γρ. πράσα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
60 γρ. βούτυρο
2 αυγά
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
250 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
100 γρ. έμενταλ τριμμένο
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση :

Καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα και κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε μαζί με το φύλλο δάφνης.
Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα (σε σιγανή φωτιά για 15’-20’) ανακατεύοντας τα συχνά.
Αν φτιάξετε σπιτική ζυμή, την ετοιμάζετε σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή (πατήστε εδώ).
Στρώνετε μια φόρμα για τάρτα διαμ. 22 εκ. με το φύλλο σφολιάτας και το τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα.
Μόλις κρυώσει το μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμύδια, αφαιρείτε τη δάφνη και το ρίχνετε πάνω στη ζύμη. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας. Ψήνετε για 40’ μέχρι να ροδίσει η τάρτα.


Wonderful Sense

Λαζάνια με διάφορα λαχανικά!



Για 6-8 άτομα

500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
500 γραμμάρια σπανάκι
6 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια
250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
600 γραμμάρια φέτα
αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.

Σε άλλη κατσαρόλα αχνίζουμε χωρίς λάδι και χωρίς νερό το σπανάκι και μετά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι βάζουμε μία στρώση από τη σάλτσα και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από το σπανάκι, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα.

Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών και φέτα.
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, σπανάκι, μείγμα κρεμμυδιών, φέτα και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη φέτα και από πάνω την γκούντα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Wonderful Sense
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook