Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Λαζάνια με κιμά!!!



Λαζάνια Θεικά!!

Υλικά
500γρ κιμά
1 πακέτο ντομάτα
1 1/2 πακέτο λαζάνια
Ρίγανη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Μπεσαμέλ

1 φλιτζάνι αλεύρι
Μισό φλιτζάνι λάδι
100γρ βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
1 1/2 λίτρο γάλα

Τον κιμά το φτιάχνουμε όπως για τα μακαρόνια με κιμά,αλλά χωρίς κρεμμύδι.βάζουμε μισό
κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Την μπεσαμέλ.
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι, προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια δεν το αφήνουμε, μόλις έχει γίνει σαν κρέμα το αλεύρι Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σιγά, Ρίχνουμε μοσχοκάρυδο κ λίγο αλάτι,και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά πριν να το στρώσουμε.

Περνούμε το ταψί μας πρώτη στρώση μόνο μπεσαμελ και τα φύλλα
Στη συνέχεια στρώνουμε μπεσαμελ, κιμά φύλλα ,Μέχρι να γέμιση το ταψί. Τελευταία στρώση φύλλα, μπεσαμελ και μπόλικο τυρί για ογκρατέν.
Στο φούρνο 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Καλή επιτυχία !

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Panagiota Kiriakou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ