Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Εκμέκ κανταίφι σούπερ!


Εκμέκ κανταίφι σπέσιαλ!!!!


ΣΥΝΤΑΓΗ-ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο ταψί μισό κιλό κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά,ρίχνουμε μέσα 125 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμένο ,μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα,μισή κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα το ανακατεύουμε με τα χέρια να μουσκέψει καλά το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες νερό,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού βράσιμο 3 λεπτά.
Σιροπιάζομαι κρύο το γλυκό,χλιαρό το σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα με μια κούπα ζάχαρη να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αφού τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,2 κουταλιές της σούπας βούτυρο,1 κρόκο αυγού.
Όταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και ρίχνουμε μέσα 1 κούπα σαντιγί χτυπημένη.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και από  πάνω μπόλικο καρύδι,αμύγδαλο !!!Εάν θέλουμε βάζουμε και επάνω στην κρέμα σαντιγί !!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε Μαγειρική !!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΔΣ