Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Κανταίφι εκμέκ Θεικό !!!


ΝΑ ΣΑΣ ΓΛΥΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΟΥ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια κανταΐφι,
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου το ρηχό!
Βάζουμε το κανταΐφι μέσα και το ανοίγουμε καλά!
Ρίχνουμε πάνω το λιωμένο χλιαρό το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά να μουσκέψει το κανταΐφι και το ισιώνουμε!
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς να κοκκινίσει καλά!
Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Στην συνέχεια βάζουμε εάν θέλουμε γάντια πλαστικά και τοποθετούμε το κανταΐφι σε τάπερ η ταψί και το ισιώνουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό με 3 ποτήρια νερού ζάχαρη ,μισό χυμό από 1 λεμόνι (δηλαδή μισό λεμόνι) βράσιμο 5 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου 15 λεπτά και στην συνέχεια σιροπιάζομαι το κρύο κανταΐφι με κουτάλα σιγά σιγά!

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα να ζεσταθεί με 125 γραμμάρια ζάχαρη!
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κορν φλάουρ,με 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα 1 βανίλια,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο!
Ανακατέψουμε και την ρίχνουμε πάνω στο κανταΐφι!

 ΣΑΝΤΙΓΙ:
Χτυπάμε 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί με 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,και 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα και την τοποθετούμε πάνω στην κρύα κρέμα!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!