Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Μιλφέιγ σοκολάτας εύκολο Θεικό !!!



Μιλφέιγ σοκολάτας !!!! Το πιο εύκολο και πάααρα ποολύ ωραίο μιλφέιγ σοκολάτας που θα φτιάξετε !!!

 ΥΛΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα στο πυρέξ κριμ κράκερς.
Χτύπησα δυο Γιώτης κρέμες  με γεύση σοκολάτα με το ανάλογο γάλα που γράφει επάνω στην συσκευασία.
Μετά χτύπησα μια μικρή κρέμα γάλακτος την άφησα να αφρατέψει και την έριξα μέσα στην κρέμα Έστρωσα το μείγμα αυτό πάνω στα κράκερς
Μετά χτύπησα μια Μόρφατ με ένα ζαχαρούχο και έστρωσα πάνω στη σοκολάτα.
 Έτριψα κέικ κράκερς από πάνω και νιφάδες σοκολάτας !!!

Συνταγή φωτό εκτέλεση Palmyra Aristou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Πίτσα σπέσιαλ !!!


 Πίτσα για βραδινό αλλά και ότι ώρα θέλουμε !!!

Για τη ζύμη
Ένα σακουλάκι μαγιά ξερή
Μια κουταλιά  ζάχαρη
Μια φλυτζάνα χλιαρό γάλα
Ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο
Πέντε κούπες αλεύρι με ένα κουταλάκι αλάτι και όσο χλιαρό νεράκι χρειαστεί να μη κολλάει η ζύμη.

 Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ διαλύοντας την μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα..--τελευταίο πάντα το αλεύρι ..
Αφήνουμε να φουσκώσει .
Φτιάχνω σάλτσα με πουμαρό λίγο λάδι αλάτι και ρίγανη .
Απλώνω τη ζύμη στο ταψί και βάζω την σάλτσα .
Από πάνω ρίχνω μπόλικη γκούντα φέτες μπέικον ζαμπόν κίτρινη πιπεριά μανιτάρια και ντοματίνια Έψησα στους 180 με αντιστάσεις για μια ωρίτσα !!!

Εκτέλεση φωτό Palmyra Aristou ‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Μπουγάτσα με σφολιάτα



Απλά τέλεια σούπερ απολαυστική μπουγάτσα !!!

Υλικά
    Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα 
    Γάλα 600 ml 
    Ζάχαρη 120 γρ 
    Σιμιγδάλι ψιλό 5 κουταλιές σούπας 
    Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη 
    Αυγά 2 μόνο τους κρόκους 
    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα 
    Κανέλα για πασπάλισμα προαιρετικά 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε την ζάχαρη,το σιμιγδάλι,την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα και προσθέτουμε έναν -έναν τους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει πολύ  καλά η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπάζοντας με διάφανη μεμβράνη ώστε να μην πιάσει κρούστα.
Με τον πλάστη ανοίγουμε και λεπταίνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια (μεγάλα ή μικρά) και γεμίζουμε με την κρέμα.
Τα διπλώνουμε σαν φακελάκια, αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες για να κολλήσει η σφολιάτα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν , πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα κι απολαμβάνουμε.


Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!